globalmoto_duben_nolan




Vespa a volný pád ze 4000 m. n. m.

S rakouským kaskadérem Günterem Schachermayrem už jste se na našich stránkách mohli seznámit. Günter předvádí neuvěřitelné kousky na legendárních skútrech Vespa, a protože je to tak trošku extrémista, rozhodl se svou Vespou vyskočit z letadla. A rovnou to byl skok rekordní.

Malý italský skútr už v Günterových rukou zvládl skočit bungee jump, jel na laně za Ferrari rychlostí 200 km/h, podíval se pod vodní hladinu a teď skočil s padákem. Vrcholem všech jeho šílených kousků má být takzvaná mise Tropex, při které v sedle motocyklu vyjede až do troposféry, což je 17 km nad zemským povrchem. V rámci tréninku na tuhle šílenost vzal svůj oblíbený skútřík a vyskočil s ním ve výšce 4200 metrů nad mořem z letadla.

I přesto, že je na adrenalin zvyklý, tak rakouským novinářům přiznal, že se bál jak nikdy předtím: „Bylo to neuvěřitelné, nikdy předtím jsem z 50 vteřin volného pádu neměl takový strach.“ Není divu, když se v sedle své Vespy řítil k zemi rychlostí více než 300 km/h. „Byl to boj o přežití při silách překonávajících 6G, nechtěl jsem ale svou Vespu opustit a tak jsem se jí držel zuby nehty. Jednou jsem ji držel nataženýma rukama před sebou, pak se vznášela na mých zádech. Když výškoměr ukázal 2900 metů, stále jsem ji držel, byl ale čas se s ní na okamžik rozloučit. Poté, co jsem trhl za šňůru od jejího padáku, se vznesla vzhůru. Tohle překonalo všechny hranice. Nakonec jsem otevřel svůj padák a za všudypřítomného jásotu mých kolegů jsem i se svojí Vespou přistál a ona to zvládla bez jediného škrábance!“ Tím mohl být rekordní nejdelší volný pád na skútru Vespa zapsán do Guinessovy knihy rekordů.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 30 Kč od 10 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
callowsick přispěl 3 Kč
LooK3D přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Destroyer přispěl 3 Kč
Krahy přispěl 3 Kč
xavier přispěl 3 Kč
MonkeyCzech přispěl 3 Kč
JardaKTM přispěl 3 Kč
petrkkk přispěl 3 Kč
Maxikovič přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist