yamaha_demo_tour




Günter Schachermayr ukazuje, jak neomezené jsou možnosti Vespy

Zatímco drtivá většina motocyklových kaskadérů volí vcelku běžné motorky, Rakušan Günter Schachermayr si usmyslel, že ideálním strojem pro něj bude Vespa. Na svých italských skútrech tráví většinu času a jeho představivost nezná mezí.

Že se Günter na Vespě velmi úspěšně zúčastňuje různých soutěží ve stunt-ridingu, na tom by nebylo nic až tak divného. Na svojí Vespě umí po zadním, po předním, pozadu, popředu, vsedě, vleže nebo obecně jakkoliv, jak vás napadne. Jenže tady jeho výkony teprve začínají.

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Günter už se svou Vespou třeba skočil bungee jump, přejel po zadním visutý most v Tirolsku nebo ujel přes 4 kilometry, sedíc na předním světle čelem vzad. Jeho Vespa byla pod vodou a byla dokonce ve vzduchu, z čehož vznikl i světový rekord. Günter totiž nechal vyrobit speciální zavěšení s ocelovým lanem, na kterém se potom s Vespou vytáhl 45 metrů kolmo vzhůru.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Jeho Vespa byla také nejrychlejší na světě, to když jí za sebou táhlo na laně Ferrari rychlostí 200 km/h.

Günter je prostě správný blázen a o tom svědčí i jeho „mise“, kterou si vymyslel. Chce být totiž úplně prvním člověkem, který na motorce vyjede to troposféry (až 17 kilometrů nad zemským povrchem). Jak to chce udělat, to zatím nikdo neví, ale pokud se do takové šílenosti opravdu pustí, rozhodně o něm ještě uslyšíme.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist