yamaha_demo_tour




V Dolomitech už se pořádně nesvezeme, částečně zde zavedli limit 60 km/h

Boj proti motorkářům pokračuje. Po zavedení hlukových limitů v západní části Rakouska se k „honu na čarodějnice“ připojuje Itálie, přesněji řečeno zástupci motorkářsky oblíbeného regionu Trentino. Ti schválili opatření, která vešla v platnost 25. července a upravují maximální rychlost na vybraných silnicích na 60 km/h.

Hory, kopce, průsmyky, panoramata ale taky kvalitní asfalt, kde jedna zatáčka střídá druhou, stoupání s utaženými vracáky nebo otevřené silnice, kde si člověk může užít výkon stroje a jeho zrychlení. Kvůli tomu všemu vyráží každoročně hromady motorkářů z celé Evropy mimo jiné na sever Itálie. Také tady místním s nájezdy sportuchtivých motorkářů zřejmě došly nervy, a tak na vybraných silnicích zavádí omezení maximální rychlosti na 60 km/h. A co je horší, na některých úsecích tohle omezení platí jenom pro motorkáře! O tom, jak to asi může přispět bezpečnosti, si udělejte obrázek sami, každopádně místní zpravodajský web TrentoToday informuje o několika víkendových nehodách včetně těch vážných. Nicméně nehovoří o žádné přímé souvislosti s novými opatřeními. Se zavedením nových omezení samozřejmě vyrazila do akce místní policie, která během prvního víkendu zastavila na jednom úseku 42 motorkářů a z nich 6 pokutovala. Níže uvádíme přehled silnic, kterých se nová opatření týkají.

Omezení maximální rychlosti na 60 km/h v obou směrech pro všechna vozidla.

  • Silnice SP85 vedoucí od křižovatky se silnicí SS 45 přes Vaneze, Sardagna, Candriai, Vaneze, Norge, Vason, Viote, Lagolo až na její konec u obce Lasino.
     
  • Silnice SP25 od Garniga Terme až ke křižovatce s výše zmíněnou SP85.
     
  • Silnice SP3 od Brentonico přes San Giacomo, San Valentino, Graziani Refuge, Bocca di Navene, Dossioli až k hranici s provincií Verona v obcích Brentonico a Avio.
     
  • Silnice SS240 z obce Loppio až na její konec, který je ve vesnici Storo.

Omezení maximální rychlosti na 60 km/h v obou směrech pouze pro motocykly.

  • Silnice SS42 od Passo Tonale až do obydlených částí.
     
  • Silnice SP31 od jejího začátku na křižovatce s SP65 až na její konec na kruhový objezd, který ji spojuje s SP231 a SS612. 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 15 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
fsmoula přispěl 3 Kč
Mark09 přispěl 3 Kč
SRLEvladan110 přispěl 3 Kč
ZM1200 přispěl 3 Kč
SlaineMR přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist