globalmoto_duben_nolan




Ural Sněžnyj bars: šelma v limitované edici

Jen málokterá motorka se může pochlubit tak nezaměnitelným a charakteristickým vzhledem, jako ruský Ural. A jelikož tyhle silné a mohutné stroje nezastaví ani mráz a závějě, přichází Ural na zimu v limitované "sněžné" edici.

A proč vlastně nese nová edice název "Sněžnyj bars"? Sněžný leopard neboli irbis je asijská šelma žijící v horách až do 5 000 metrů nadmořské výšky. Jen málo živočichů dokáže obývat tak vysoké polohy. Irbis žije jako samotář na obrovském teritoriu a v Rusku jej najdete na Altaji. Sněžný leopard je velká kočka s tím největším akrobatickým nadáním ke skákání i šplhání po kolmých skalních stěnách. Drsné vysokohorské podmínky nedělají irbisovi problém, úkryt si najde ve skalní dutině, jeskyni nebo opuštěném  upím hnízdě, svine se do klubíčka a obtočí se huňatým ocasem, aby mu nebyla zima. Stejně jako irbis, i Ural je v drsných podmínkách jako doma. Po vzoru sněhobílé šelmy přichází limitovaná série Ural Sněžnyj bars v harmonii šedě lakovaných dílů rámu a bílých plechů, bez chromů a s minimem černé barvy.

Do Evropy bude Sněžnyj bars dodán ve 2 verzích:
Verze vycházející z modelu Retro bude pro celou Evropu vyrobeno pouze 5 kusů. Půvabná sajdkára v klasickém střihu má  narozdíl od standardního modelu Retro sedadla a zakrývací plachtu sajdkáry v šedé barvě. Na kufru vozíku je přimontován praktický nosič zavazadel, kanystr z nerezavějící oceli, plexisklo, přední ochranný rám a doplňkové světlo. Sněžnyj bars Retro je ideálním společníkem pro náročné výlety za krásného počasí.
Důležitější je ovšem verze model Ranger. Ta nabídne plně vyzbrojenou zimní sajdu, obutí pneumatikami Heidenau K-37, na rezervním kole ovšem s hřeby pro tvrdé zimní výpravy, dále vyhřívané rukojeti a plexisklo řidiče. Postranní vozík je vpředu doplněn o ochranný rám a doplňkové světlo. Užitečnými jistě budou i lopatka, kanystr a nosič zavazadel na kufru. Snežnyj bars Ranger se proto tuhé zimy rozhodně nezalekne.
Na stroje Ural je poskytována záruka 24 měsíců na náhradní díly i práci bez omezení počtu ujetých kilometrů, cena obou verzí Sněžnyj bars je 338 000 Kč.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz



TOPlist