husqvarna_svartpilen_801_2




Týden bezpečnosti - akce v Praze provází motorkářská anketa

Druhý celosvětový Týden bezpečnosti silničního provozu vyhlásila OSN na týden 6. až 12. května.

Cílem aktivit, k nimž se hlásí i Česká republika, je během deseti let zachránit 5 milionů životů na naší planetě. K tomuto cíli samozřejmě vede cesta přes pořádání akcí, které na problematiku bezpečnosti chodců cyklistů a motorkářů upozorňují.

Takovou bude 6. května zahajovací akce Road Safety Week v Parku Družby ( Centrální park na Pankráci ) na pražské Pankrácké planině.
Týden bezpečnosti silničního provozu provází kromě jiného velmi zajímavá akce – anketa mezi motorkáři celé Evropy, na které se podílí jak FEMA (mezinárodní organizace motorkářů), tak její člen ÚAMK a partneři automotoklubu: České motocyklové noviny, webové stránky Motorkari.cz a Besip. Na české scéně jde o první tohoto rozsahu mezinárodní anketu. Jde o to, aby motorkáři mohli říct o svých zkušenostech, problémech, a ty se staly poté podnětem pro práci odpovědných orgánů.

Právě problematika bezpečnosti chodců cyklistů a motorkářů je podstatou akce 6. května Road Safety Week v Parku Družby na pražské Pankrácké planině. Dopolední program bude zaměřen na děti a rodiče s dětmi, odpolední pak pro širokou veřejnost. Spojovacím heslem je „Společně to dokážeme“. Společně, myšleno například s ÚAMK, který na akci představí svůj simulátoru nárazu. Ten názorně a velmi jasně například maminkám napoví, jak se chovat v automobilu – poutat se a používat dětskou sedačku. S medvídkem v náručí si mohou maminky dětí ověřit, že zdraví svých ratolestí neochrání tak, že je budou držet v náručí. Už při simulovaném nárazu jen v rychlosti 30 km/h zjistí, že medvídka nejsou schopny udržet v náručí.

A právě takovéto zcela názorné příklady jsou cestou, jak dosáhnout toho, že to „Společně dokážeme“ a zachráníme další lidské životy.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist