husqvarna_svartpilen_801_2




Triumph Tiger 955i

Segment litrových cestovních maxiendur zažil v uplynulých pěti letech nebývalý rozvoj a většina značek již na trh poslala inovovanou verzi původních modelů.

Minulý rok se představilo předělané Varadero a nový V-Strom, letos je to nový BMW 1200GS... K inovaci letos přistoupil i Triumph a vedle vzhledu podstatně vylepšil vlastnosti modelu Tiger. Základem samozřejmě zůstal řadový tříválec o objemu 955 ccm s více než dostatečným výkonem 104 koní a krouticím momentem zvýšeným na 95 Nm. Rám dostal ostřejší úhel řízení a snížil se rozvor za účelem zlepšení chování motocyklu v zatáčkách. Vedle silnějších brzd se podstatně změnily i ráfky - i u Tigera byl drátový výplet nahrazen litými koly umožňujícími použití bezdušových pneumatik. Nová sedmipaprsková kola ale připomínají drátový výplet alespoň vzhledem.

Jinak design zdařile navazuje na agresivní výraz předchozí verze. Škoda, že se do ČR tento krasavec nedováží, ale třeba bude po vstupu do EU koupě v zahraničí zajímavou alternativou, jak získat motocykl, který na našich cestách hned tak nepotkáte.

Oficiální web značky Triumph na českém Internetu tedy nenajdete, ale existují hezky udělané stránky příznivců této britské značky: www.triumph-moto.cz

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist