husqvarna_svartpilen_801_2




Triumph a Gibson spolu pro Distinguished Gentleman´s Ride

Jízda distingovaných gentlemanů se koná v jeden termín roce po celém světě, letos to bude v neděli 22. května a uskuteční se i ve čtyřech městech České republiky. Pro toho, kdo jako „startovné“ zaplatí největší sumu, čeká zajímavá odměna: Triumph Bonneville T120 a „gibsonka“ v unikátní speciální edici 1959 Legends!

Kapitoly článku

The Distinguished Gentleman´s Ride je charitativní akce, která se po celém světě koná již od roku 2012, letos tedy vstoupí do své druhé dekády. A poměrně časným termínem, zatímco dříve jsme byli zvyklí spíše na konec léta, teď to bude už v květnu. Kafáče, scramblery, klasiky, k tomu povinný dress code, kdy se jezdí v obleku a nikoli kombinézách, to je takové příjemné pozlátko, důležité je to uvnitř, a sice že touto společnou jízdou se vybírají peníze na výzkum, propagaci a léčení rakoviny prostaty a mužských duševních chorob. Od prvního ročníku už se vybralo přes 31 milionů dolarů a jízda se zažitou zkratkou DGR se koná již ve více než 900 městech ve 114 zemích světa.

V rámci přispívajících účastníků DGR probíhá i taková soutěž, kdy ti nejštědřejší jsou odměněni zajímavými cenami. A jelikož již devět let je hlavním partnerem Jízdy distingovaných gentlemanů britský Triumph, asi víte, kam tím míříme. Ten, kdo letos přispěje nejvíce, si kromě dobrého pocitu odveze i unikátní motocykl se zajímavým příslušenstvím. Pro tuto speciální příležitost se Triumph spojil se značkou Gibson, světoznámým výrobcem ikonických kytar, který je na trhu už od roku 1894. A společně se vrátili do roku 1959, kdy Triumph udělal úplně nový model Bonneville T120, což byla jedna z nejžádoucnějších motorek své doby, a kytara Gibson Les Paul Standard právě z tohoto roku platí za Svatý grál elektrických kytar. Bylo jich vyrobeno méně než 650 a měli nebo mají je třeba Jimmy Page, Keith Richards, Eric Clapton, Billy Gibbons nebo Slash.

Na nejštědřejšího přispěvatele DGR ovšem nečekají dobové artefakty, nýbrž úplně nové produkty spojené označením 1959 Legends Custom Edition. V případě Gibsonu to bude kytara 1959 Les Paul Standard Reissue, tedy novodobá verze šestistrunné ikony, která tvořila dějiny rock´n´rollu, která nese známky spojení s Triumphem prostřednictvím různých drobných prvků, třeba deska pod strunami má svou grafikou připomínat žebrování motoru, a na snímači je vyleptáno logo výrobce z Hinckley. Že se jedná o ruční výrobu, asi není třeba dodávat.

Nás ale zajímá více ten motocykl, v tomto případě půjde o Triumph Bonneville T120. Ani bychom si jiný nedokázali představit. A sem se pro změnu promítly prvky z Gibsonu. Jde především o tu krásnou „sunburst“ barvu, díky níž nádrž vypadá, jako by ji snad opravdu vyrobili ze dřeva v Gibsonu. Nahoře, kde na kafáčích nacházíme „rychlý“ pruh, tam je namalovaný krk kytary včetně hlavy, samozřejmě s ručně malovanými linkami.

Na nádrži, bočních panelech a předním blatníku najdeme elektrolyticky tvarovaná zlatá loga „Triumph Gibson 1959 Legends“, další logo s tímto zněním je na víku alternátoru. Také na uzávěru nádrže se na řidiče směje nápis Gibson. Pomyslným zlatým hřebem je hnědé prošívané kožené sedlo, jež má evokovat pouzdro na kytaru, s protlačovaným logem Triumph a trojicí držáků na trsátka. K motorce i kytaře dostane šťastný majitel samozřejmě certifikát pravosti podepsaný šéfy obou značek, tedy Nickem Bloorem za Triumph a Cesarem Gueikianem za Gibson. A jedna špatná zpráva na závěr – pokud si myslíte, že zaplatíte startovné třeba 100 000 Kč a přijdete levně k novému Triumphu i Gibsonce, jste na velkém omylu. Dlouhodobě je to tak, že dárci vložené prostředky mnohonásobně převyšují pořizovací hodnoty vyhraných cen, které jsou tady skutečně jako poděkování za velkorysost.

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
ZM1200 přispěl 5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist