globalmoto_duben_nolan




Triumph 2016: přichází nový Speed Triple

Také Britové odhalují některé novinky v předstihu - po nedávno zveřejněné řadě Boneville přišla dnes oficiální zpráva o nových modelech Speed Triple S a Speed Triple R. Kromě změn designu se máme těšit na novou techniku, konkrétně vylepšený motor, elektroniku a podvozkové komponenty.

Designové změny jsou patrné ze zveřejněných fotek, ale co se všechno změnilo uvnitř? Není toho málo; podle tiskové zprávy byste jenom na řadovém tříválci napočítali 104 dílčích vylepšení. Mezi ty hlavní patří nová hlava válců a spalovací komora, jiná kliková hřídel nebo upravený tvar pístu. Bez povšimnutí nezůstal ani systém vstřikování, a výsledkem je víc výkonu i točivého momentu (přesná čísla zatím neznáme) v celém rozsahu otáček při snížené spotřebě o 10 %. Motor i chladič je zároveň výrazně užší, konkrétně o 20 mm.

Ve výbavě nechybí antihoppingová spojka, možnost volby z pěti jízdních režimů, nastavitelná kontrola trakce ani vypínatelné ABS. V nabídce zůstávají dvě verze, obě a radiálními monoblockovými čtyřpístky Brembo. Základní model má teď v označení písmeno S, zatímco známé eRko je navíc vyšperkované podvozkovými komponenty od Öhlinsu - přední vidlicí NIX30 a zadním centrálem TTX36, karbonovým předním blatníkem, klínem pod motorem a frézovanými můstky vidlic. Více podrobností čekáme na výstavě EICMA, která začíná za týden.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):



TOPlist