husqvarna_svartpilen_801_2




Triumph 2014: nové barvy i menší změny

Zásadní novinky pro příští roky si britská značka (stejně jako většina ostatních) šetří až do Milána, kde se očekávají velké věci hlavně v kategorii Cruiser. S velkým předstihem však přišly od Triumphu zprávy o nových barvách vybraných modelů 2014, a menších modernizacích v modelové řadě Classic.

Městský retro bike Triumph Bonneville dostal kromě nových barevných kombinací - černá Phantom Black, stříbrná Lunar Silver a bílomodrá Crystal White/Sapphire Blue - také jiné výfuky s lepším zvukovým projevem. Původní samolepku na nádrži nahradil plnohodnotný plastický znak, a blok motoru a hlava válců jsou nově opatřeny vyšperkovaným žebrováním, které zvýrazňuje klasický vzhled dvouválce. Černý hadicový rozvod chladícího oleje naopak ustoupil do pozadí pozornosti. Nové je i sedlo Bonnevillu, potažené dvojitým vinylem a komfortnější výplní. Výčet změn uzavírá černé madlo pro spolujezdce.
Bílozlatá barevná kombinace s pruhy na blatnících našla inspiraci v roce 1964, a o půl století později bude zdobit model Bonneville T100.  Stejně jako základní Bonneville, také T100  dostává nové výfuky a vylepšené žebrování motoru. Držák pro spolujezdce naopak zůstává v chromu. Kromě zlatobílé kombinace Crystal White/Aurum Gold je Bonneville T100 dostupný v černočervené Jet Black/Cranberry Red.
Za označením Bonneville T100 Black se překvapivě ukrývá model s nadstandardním množstvím černých ploch. Kromě nádrže a blatníků mají temnou barvu také ráfky, řídítka, pružina zadního tlumiče, držáky blatníků, zrcátka a madlo spolujezdce. Pochopitelně ani tady nechybí přesvědčivý zvuk revidovaného výfuku, či vylepšené žebrování.
Triumph Thruxton modelového roku 2014 benefituje ze stejných vylepšení jako Boneville (výfuky a žebrování motoru)  a navíc dostává plexištítek a kryt sedla do základní výbavy. Dostupný bude v černé Phantom Black a zelené Brooklands Green.
Tak jako ostatní modely Classic, také Scrambler dostává nový vzhled „back to black“, který se týká rozvodů chladícího oleje, řídítek, ráfků kol a krytu zadní nádržky brzdové kapaliny. Nová konstrukce sedla s vylisovaným logem Triumph má zvýšit pohodlí jezdce, zatímco nové barevné kombinace - modrá Matt Pacific Blue a agresivnější stříbrnočervená Lunar Silver/Diablo Red - zase atraktivitu tohoto nádherného stroje.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Speed Triple
bude kromě původních barev černé metalické Phantom Black nebo bílé metalické Crystal White dostupný v matné modré Matt Caspian Blue. Celkový vzhled motorky občerství nové linky ráfků ve zlaté barvě a zlatý potisk. Plexištítek, klín pod motor a kryt výfuku v černé barvě jsou nyní ve standardním vybavení. Speed Triple kromě toho dostal čiré zadní světlo a gumové tankpady.
Speed Triple R se také raduje z faceliftu pro 2014 a přidáním matného laku k bílé Crystal White dopňuje verzi v černé metalické Phantom Black. Litá kola jsou zdobena červenými linkami a označení “R” se dostalo i na kryty chladiče. I tady zákazník najde plexištítek, klín pod motor a kryt zadního sedla v základní výbavě, stejně jako čirou optiku zadního světla a kryt výfuku v černé barvě. Oba modely také přicházejí s vypínatelným ABS ve standardu.
Ke stávajícím barevným kombinacím modelu Thunderbird přibylo nové červeno-stříbrné provedení Lava Red / Silver Frost a motor dostal hezčí žebrování, stejně jako řadový dvouválec výkonnějšího modelu Thunderbird Storm, který se nadále prodává ve 4 barevných kombinacích.
Silniční enduro Tiger Explorer, včetně off-roadově laděné verze XC, je nově dostupné v kombinaci bílé metalické Crystal White a šedé matné Matt Graphite, zatímco naked-bike Street Triple se už brzy objeví v zeleném kabátku Cosmic Green. No, co si Triumph schovává do Milána, kde výstava začíná už skoro za měsíc.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist