globalmoto_duben_nolan




Nový Triumph Explorer spatřen při testování

Velké cestovní enduro z Hinckley se zřejmě v blízké budoucnosti dočká modernizace. Naznačují to dva snímky z testovací jízdy, zveřejněné britským webem MCN. Ty zachycují motorku v konečné fázi vývoje, která nemá daleko k sériové výrobě. Nový Triumph Explorer by tak mohl být představen zhruba do roka.

Triumph Tiger Explorer byl v loňském roce třetí nejprodávanější motorkou na britském trhu, což je pro jeho výrobce jistě velký úspěch, ale vždycky je co zlepšovat. A zákazníci si tentokrát sami nadiktovali, co konkrétně chtějí. Z průzkumu, který firma prováděla mezi majiteli stávajícího modelu a potenciálními kupci vyšlo, že ve výbavě další generace Exploreru by si lidé nejvíc přáli semi-aktivní odpružení, stabilizační systém pro brzdění v zatáčce, adaptivní světlomety, elektricky ovládaný plexištít a novou přístrojovku.

Na testovacím motocyklu je vidět, že základ zůstává bez výrazných změn, a pracovalo se hlavně v oblasti odpružení, brzd a designu. Přední vidlice i zadní tlumič z produkce značky WP vychází pravděpodobně z některých verzí menšího modelu Tiger 800, a na rozdíl od doposud používaných komponentů Kayaba umožní rozšířit specifikaci motorky o semi-aktivní podvozek.

Na spodní části předních vidlic jsou namontované radiální třmeny Brembo místo dosavadních čtyřpístků Nissin, což by v kombinaci s odpružením od WP mohlo otevírat cestu k použití stabilizačního systému od firmy Bosch.

Designové změny jsou patrné v oblasti přední masky a plexištítu, u kterého se nejspíš objeví možnost elektrického nastavení výšky. Nově vypadá také přístrojový panel. Oficiální zdroje zatím mlčí, takže víc budeme vědět nejdřív na podzim.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist