globalmoto_duben_nolan




Maloobjemová Daytona a naháč přichyceni při testování

Pověsti o dvou nových sportovních 250cc od Triumphu byly potvrzeny. Nejprve se objevily fotografie z testování ve Španělsku na sociálních sítích, následně pak Triumph potvrdil jejich existenci na loňské výstavě Eicma, kde společnost oznámila, že má v úmyslu uvést oba stroje na trh v roce 2015.

První model se jasně podobá na Daytonu, zatímco druhý je z rodiny Speed/Street Triples. Obě motorky jsou poháněné kapalinou chlazeným, jednoválcovým motorem o objemu 250ccm, který je zbrusu nový. Zatím můžeme jen spekulovat, ale předpokládáme, že ABS bude standardem, protože tato funkce bude od roku 2016 v EU povinná. Je velice pravděpodobné, že se stejný motor objeví v klasické řadě Triumph.
Skutečné tajemství je, na kterých trzích, se tyto motorky budou následně prodávat. Triumph, stejně jako mnoho jiných výrobců, staví v Indii nový závod v Narasapur, v blízkosti Bangalore. Indie má obrovský růstový potenciál díky své obrovské populaci a explodující střední třídě.
Triumph, Honda a Harley-Davidson, mají výrobní závody v Indii ze dvou důvodů:
1) vyhnout se vysokému clu/poplatkům, které Indie uvalila na dovoz zboží
2) levně stavět motocykly k vývozu za konkurenceschopné ceny
Maloobjemové motorky, jako je Honda CBR250R (brzy 300), Kawasaki Ninja 300 a KTM RC390, patří mezi nejprodávanější ve své třídě. Pokud chce Triumph soutěžit i s těmito modely, je nutné jejich nabídku rozšířit, o cenově dostupné, začátečnické stroje.

Informace o redaktorovi

Oliver Trembač - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):
Motokatalog.cz



TOPlist