husqvarna_svartpilen_801_2




Intermot: Triumph Street Triple Rx a Thruxton Ace

Britové nemeškali, a tak i Triumph odhalil své novinky hned první den kolínské výstavy. Žádná revoluce v nabídce Triumphu se sice nekoná, hned několik modelů ovšem prošlo výraznými vizuálními úpravami, což samozřejmě odráží jejich značení. V novém provedení se tak můžeme těšit na naháče Street Triple Rx, klasiku Bonnevile Newchurch i na kafáče Thruxton Ace.

Kapitoly článku

Street Triple Rx

Speciální edice populárního tříválcového naháče se s označením Rx představila v matně stříbrném barevném provedení Matt Aluminium Silver. Na první pohled jsou svou rudou barvou zřetelné hlavní vizuální úpravy – červená kola, boční kryty motoru a rám pod sedlem, přičemž vůbec celá podsedlová část je totožná se sportovním modelem Daytona 675.
Agresivnější sportovní ladění naháče prozrazuje i vylepšená technika, konkrétně přítomnost rychlořazení, přičemž radiální čtyřlístky NIssin s vypínatelným ABS nebo plně stavitelnou přední vidlici známe už z verze Street Triple R, stejně jako tříválec o objemu 675 ccm. Speciální edice Rx zkrátka posouvá loňskou sportovně laděnou verzi R ještě o kus dál.

Bonneville Newchurch

Těžko bychom v nabídce Triumphu hledali klasičtější model, než právě Bonnevilla. Ani tahle legenda ale nezamrznula v čase, a tak i ona přináší pro příští sezónu několik novinek.
Především jsou to dvě nová barevná provedení nádrže, kde se kolem bílého pruhu rozprostírá buď modrý, nebo červený lak. Právě červený lak byl dle zástupců značky zvolen na počest každoročních slavností Triumphu v rakouském městě Neukirchen (anglicky Newchurch) – a označení speciální edice bylo na světě!
V červené verzi navíc postřehneme i červené proužky na litých černých ráfcích. Zbytek stroje je laděn poněkud temně, což potvrzují detaily jako např.maska světlometu, gumové prachovky přední vidlice a vinuté pružiny zadních tlumičů nebo černá řídítka a zrcátka. Technika jinak zůstává při starém (dobrém) vzduchovém dvouválci, na který jsme v Bonnevillu zvyklí už léta, a potěší i tradičně široká škála doplňků a příslušenství pro individuální doladění.

Thruxton Ace

Zrod kultury café-racerů se váže ke starým anglickým značkám a hlavně ke známé londýnské kavárně Ace Café, kolem níž se tyhle poladěné stroje proháněly.
Triumph tak právě modelem Ace připomíná své spojení s tímto až mystickým místem. V jednoduchém vizuálním provedení tak nechybí pruh šachovnice na bílé nádrži nebo nízká zahnutá řídítka se zrcátky v jejich koncovkách.
Stylovým detailem je i znak kavárny na černých podsedlových schránkách a na černobílé krovce – odnímatelnému krytu zadní části sedadla. Klasický strohý, ale vymazlený styl kafáčů dotváří i samotné prošívané sedadlo z broušené hovězí kůže. Také u Thruxtonu je už tradičně k dispozici velká nabídka příslušenství, kterým lze café-racera značkově vytunit.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist