journeyman_brezen




Eicma: Triumph

Triumph dorazil na výstavu Eicma dle očekávání především s velkým cestovním endurem Explorer, ale nesmíme zapomenout ani na vyšperkovaný Speed Triple R a retro Bonneville "Steve McQueen Edition"

Kapitoly článku

Triumph Tiger Explorer

Mohutný stroj s cestovatelským duchem bude dle předchozích avizovaných informací pohánět kompletně nová kapalinou chlazená 12V, DOHC tříválcová 1215 ccm. Ta bude dosahovat velice slušného výkonu 137 k při 9300 ot/min. Nejvyšší hodnota točivého momentu dosahuje 121 Nm při 6400 ot/min. Z cestovatelského hlediska potěší především bezúdržbový kloubový hřídel, 20 l nádrž a v základu nastavitelné sedlo v rozmezí 840-860 mm. Na přání lze motocykl dovybavit v rámci příslušenství i nižším sedlem 810 mm.
V základní výbavě nechybí tempomat, kontrola trakce a samozřejmě vypínatelné ABS. Servisní interval motocyklu je předepsán na 16 000 km. Pohodlí posádky je zde na prvním místě. Jezdec si tak má možnost dle potřeby nastavit řidítka i ochranné plexi a spolujezdec má dostatek prostoru a pohodlí. V předu je 19“ kolo 110/80 a vzadu potom 150/70 R17. Motocykl bude nabízen v modrém, šedém a černém provedení.

Triumph Explorer - jízdní video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Triumph Speed Triple R

Další novinkou, která přijela od britské značky na milánskou výstavu je Speed Triple R. Jak již název napovídá, jedná se o vyšlechtěnou variantu klasické verze představené v loňském roce. Švédská firma Öhlins dodala speciálně pro tento model odpružení. Vpředu je 43 mm vidlice NIX 30 a vzadu potom nekompromisní TTX36.
Speed Triple R si výkonově nepolepšil, zůstává ve špičce 135 koní, ale díky kompletně přepracované převodovce a změněné mapě vstřikování bude Speed Triple R svižnější. Kromě toho je zde řada karbonových doplňků a odlehčená kovaná kola, díky kterým klesla celková hmotnost o necelé 2 kilogramy.

Triumph Bonneville "Steve McQueen Edition"

Bonneville "Steve McQueen Edition" se bude prodávat pouze v limitované edici 1100 kusů a dle prvních informací se po této sérii jen zapráší. Základem je samozřejmě model Bonneville T100, který dostal především khaki-zelenou matnou barvu a matný černý rám. Barvy jsou inspirovány modelem Triumph Trophy TR6, na kterém legendární Steve McQueen jezdil ve filmu "The Great Escape" (1963, český překlad "Velký útěk").

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist