yamaha_demo_tour




Triazuma Snow: 200 koní na sněhu

Ano, čtete dobře. Podle francouzského extrémisty Ludovica Lazaretha má mít správný sněžný skútr výkon 200 koní a upalovat rychlostí 200 km/h!

Tahle zvláštní sněžná tříkolka či skútr nese název Triazuma Snow a je v podstatě poslední evolucí opravdu extrémní čtyřkolky Wazuma, jíž pohání motor z nadupané Yamahy R1. Jak Wazuma, tak také Triazuma (nazvaná podle svých tří „kol“) jsou výplodem bujné fantazie francouzského génia Ludovica Lazaretha.
Triazuma je prakticky stejným strojem jako Wazuma, odlišuje se pouze uzpůsobením pro jízdu na sněhu. Úprava, která zabrala jen pár hodin, spočívala ve výměně předních kol Wazumy za lyže, zatímco zadní kola byla nahrazena sněžným pásem. Výsledkem je, že nově vzniklá Triazuma Snow je schopna plně využít 200 koní výkonu produkovaného motorem, a to na sněhu i na ledě. To znamená hodně velkou porci zábavy!
S tak vysokým výkonem je spojena i maximální rychlost tohoto bláznivého sněžného „skútru“, která sahá k hranici 200 km/h! Triazuma je díky takovým parametrům opravdu parádní hračkou, avšak ne pro každého. Musíme ale uznat, že nám další velmi zajímavý stroj v podání renomovaného francouzského úpravce opět vyrazil dech.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist