yamaha_mt09




Trasy a vyjížďky: novinky v aplikaci Motorkáři.cz pro Android

Stáhněte si další aktualizaci nové aplikace Motorkáři.cz pro operační systém Android. Další částí, kterou jsme uvolnili ke stažení jsou trasy a vyjížďky.

Bude to již jeden rok co jsme spustili nové vydání aplikace Motorkáři.cz pro mobilní telefony s operačním systémem Android. První verze aplikace obsahovala jen strohý výpis nejnovějších článků a bodů zájmů. Nyní jsme uvolnili ke stažení již její třetí verzi. Ta nemá za úkol nahradit celý web Motorkáři.cz, ale rozšířit jen jeho důležité funkce, které rychle vyžijete přímo v terénu na motorce. Mezi nejdůležitější patří možnost nahrát si vlastní trasu z jízdy na motorce a uložit si ji do profilu nebo upozornit motorkáře na nebezpečný, nepřehledný úsek nebo zatáčku. Poslední novinkou je společná jízda s dalšími motorkáři na akce, srazy nebo společné vyjížďky. Nesmíme zapomenout také na hlídací očko v bazaru, které vás upozorní na nově vloženou motorku nebo správu tankování motorky.

Podívejte se na screenshoty z aplikace nebo si ji rovnou stáhněte do svého Android telefonu. Uživatelé, kterým aplikace nevyhovuje nebo mají jiný operační systém, mohou využívat responzivního zobrazení webu Motorkáři.cz. Budeme rádi, když nám napíšete své poznámky, připomínky nebo nápady k aplikaci na email admin@motorkari.cz.

Články

Kromě rychlého výpisu nejnovějších článků ze všech sekcí webu (Články, Sport, Cestování, Motoakce, Firmy) je nyní možné také hlasovat přes aplikaci v anketě, soutěži nebo vložit otázku pro on-line rozhovor. Aplikace nabízí také přímo v článku možnost zvětšení písma na tři úrovně. Globálně pro celou aplikaci můžete písmo zvětšit na úvodní stránce vpravo nahoře v nastavení.

Přímo z telefonu můžete vložit článek nebo fotografie ze zajímavé akce, které se právě účastníte. Ten se potom zobrazí v záložce "Reportér".

Bazar

Hlídací očko. Očko funguje pro sekci motocykly a je možné zadat libovolné množství motorek nebo skútrů, které chcete hlídat. Při vkládání se vybírá ze 3 polí - značka, model a ročník. Povinné je pole značky a dále ho lze kombinovat s ročníkem a modelem. Takže můžete sledovat inzeráty jen konkrétní značky nebo navíc i modelu a následně i ročníku. Pokud kdokoliv vloží do bazaru váš hledaný motocykl, aplikace na to upozorní a zašle vám notifikaci.

Možnost vložení inzerátu přes aplikaci. Rychle, bez nutnosti sednout k počítači, můžete přímo v terénu motocykl nafotit a vložit inzerát pomocí aplikace na web Motorkáři.cz. Pozor jen na rychlost vašeho připojení a nahrávání fotek na server.

POI

V databázi na serveru je aktuálně 2 758 ručně vložených bodů zájmů od našich uživatelů. Kliknutím na modrou ikonku šipky v detailu spustíte navigaci, kterou můžete k bodu přijet.

Novinkou je vložení nebezpečného úseku. Přímo z místa, kde se práve nacházíte můžete pluskem v horní části mapy bodů vložit nebezpečný úsek, zatáčku nebo třeba rozbitou silnici. Je možné přiložit také foto z úseku.

Firmy

Aplikace na základě vaší polohy zobrazí mapu s nejbližšími firmami a servisy. V seznamu je také zobrazeno hodnocení spokojenosti od uživatelů.

Motoakce

Mít nejbližší pořádané srazy a akce vždy po ruce přímo v telefonu je fajn. Aplikace nabízí jednoduchý výpis nejbližších srazů a nabízí se i mapa podle místa, kde se právě nacházíte. Na akce se můžete také přihlásit. V detailu je odkaz na navigaci, která vás dovede přímo na místo.

Trasy

Nově si můžete přes aplikaci nahrát záznam jízdy vaší trasy na motorce. Uloženou trasu můžete následně exportovat na web Motorkáři.cz a sdílet s dalšími motorkáři nebo si ji nechat jen pro sebe. Na trase je možné pořídit také fotografie, které se přiřazují k místu, kde se právě nacházíte. Ve vašem webovém profilu na serveru Motorkáři.cz je možné (po jejím exportu z aplikace) všechny trasy stáhnout ve formátu GPX. V administraci si můžete také zvolit, kdo je oprávněn prohlížet vaše nahrané trasy (všichni, přátelé, pouze já).

Uložené trasy jiných motorkářů je možné také projíždět. V detailu trasy spustíte vpravo nahoře navigaci.

Vyjížďky

Další novinkou je vytvoření nové vyjížďky na kterou se mohou přihlásit i další motorkáři. Společně můžete vyrazit na sraz, motoakci nebo vyjížďku. Jednoduše zadáte start a cíl vaší vyjížďky, kolik vás bude a potom počkáte až se vám přihlásí další motorkáři. Zadávání je možné omezit podle typu motorky: cestovní, sport, enduro, chopper nebo skútr.

Tankování

Poslední novinkou je možnost správy tankování vlastní motorky, kterou máte uloženou v databázi. Ihned po natankování u benzínové pumpy, můžete přidat aktuální informace jako je stav tachometru, cena benzínu a jeho množství. Systém za vás vypočítá průměrnou spotřebu a vede chronologický záznam tankování.

Abyste mohli využívat všechny funkce aplikace je nutné být přihlášen stejně jako na webu Motorkáři.cz. Aplikace funguje na operačním systému Android Jelly Bean - 4.2 a vyšších. Na starších nefunguje.

Stáhnout pro Android

Novou aplikaci pro operační systém Android je možné zdarma stáhnout na této stráncePro iOS novou aplikaci připravujeme a měla by být ke stažení o prázdninách. Stará je stažení zde.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist