yamaha_tenere_duben




SW-Motech na výstavě Eicma předvedl nový systém upevnění tankvaku

Taky máte rádi takové ty malé drobnosti, nad kterými někdo opravdu přemýšlel, takže skvěle fungují? Taková ta řešení, po kterých si řeknete „sakra, vždyť to je tak jednoduchý"? Tak přesně s něčím takovým na milánské výstavě přišel německý výrobce příslušenství SW-Motech. Nový systém takbagů řady PRO totiž díky malým drobným vylepšením umí zpříjemnit život.

Kapitoly článku

Už je to nějaký ten pátek, co se vyrábí motorky s plastovými nádržemi respektive s plastovými kryty nádrží, kde klasický magnetický „nádržbágl“ nemá šanci. SW-Motech patří k jedné z velkých firem, které nabízí řešení pomocí kroužku upevněného k víčku nádrže. Oblíbené, spolehlivé a robustní řešení, kde v podstatě není co vymyslet. Omyl. Vždycky je co vymyslet. U klasického řešení může být občas problém trefit bagem základnu a zacvaknout, a i když to není nic, z čeho by se hroutil svět, několika jedincům se u toho vždycky lehce zvýší krevní tlak. Tak proč tuhle činnost nezjednodušit? V Motechu společně s další německou firmou Fidlock, která je specialistou na magnetické držáky, dali hlavy dohromady a vznikly z toho kroužky na nádrž a takvaky s magnety. Díky nim teď do sebe zapadnou oba protikusy téměř automaticky. Nemusíte se ale bát, že by celé jištění tašky měly na starosti malé feritové kostičky. Pořád je tu spolehlivý mechanický aretační systém. Jemu magnety v držení brašny akorát pomohou. Na první pohled drobnost, ale dost dobře si dokážeme představit, že někomu, kdo tankvak často sundává a zase nandává, udělá radost. Pro lepší pochopení mrkněte na videa.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Zdokonalený je také zbytek systému na spodní straně takvaků a vlastně i samotné tašky. Když začneme jejich základnou, tak ta je už z výroby vybavena kolejnicí, na které můžete jednoduše nastavovat polohu kroužku tak, aby tankvak pěkně lícoval s motorkou. Kdo má motorek víc, může díky tomu jednoduše nádržbágl přizpůsobit té či oné. Samotné tašky jsou vylepšené s ohledem na přání zákazníků. Ti si přáli větší vnější kapsy s širším otevíráním a SW-Motech jim v tom vyšel vstříc. Nová generace tašek PRO je stále vyrobena z balistického nylonu, nově je ale zkombinovaný s pevným materiál EVA. Díky němu budou ještě lépe držet tvar nebo na ně bezpečněji připevníte držák smartphonu nebo tabletu pomocí vojenského závěsného systémů M.O.L.L.E. Řada nových tankvaků čítá devět různých variant a bude k dispozici od června příštího roku.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kromě největší novinky si spousta dobrodruhů na stánku SW-Motech prohlížela plně nastrojenou Yamahu Ténéré 700. Na ni nabízí výrobce celou škálu hliníkových kufrů doplněných o textilní nebo dokonce sportovní plastové kufry. To jsou ale většinou univerzální kousky, důležitější je kompletní nabídka držáků kufrů. Vedle nich je nově v nabídce třeba centrální stojan, držák doplňkových světel pod přední masku, s nimi je kompatibilní vrchní polovina padacího rámu. Nový je také rozměrný kryt motoru, bastery nebo kryty vodní pumpy a zadní brzdové pumpy.

Tenerka ale není jediná loňská nová motorka v řadě SW-Motech. Do slušivých kufrů a tašek můžete díky držákům obléct také Indiana FTR 1200, Kawasaki W800, Suzuki Katanu, Hondy CB500, Moto Guzzi V85 TT nebo Triumph Scrambler 1200. Na poslední tři jmenované stroje jsou v nabídce i ochranné rámy a na Scramblera 1200 je k dispozici třeba i slušivý přední štítek. Mimochodem, SW-Motech už má nazbrojeno i na letošní novinku od Suzuki, na jejím stánku byl totiž k vidění nový V-Strom v plné polní v postapokalyptickém stylu. 

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Freddy_X přispěl 6 Kč
strecKopca přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Související firma
  • Sumoto

    Firma Sumoto Brno zastupuje na českém a slovenském trhu značku SW-MOTECH-motopříslušenství, Barkbusters-chrániče rukou nejvyšší kvality . Prodáváme také skútry a motocykly Kymco. Provozujeme prodejnu / vzorková prodejna produktů SW-MOTECH/ a e-shop




TOPlist