yamaha_demo_tour




Nová Hayabusa patrně přijde až v roce 2019

Suzuki GSX-R 1300 Hayabusa je sice ve světě motorek legendou, nicméně i legendy občas zastarají. To bezesporu platí pro současnou generaci Hayabusy, která je bez výraznějších změn vyráběná již od roku 2008. Celý svět proto očekává nástupce, nicméně ten se hned tak nedostaví.

Poslední informace týkající se nadcházející Hayabusy mluví o tom, že se pokračovatele legendárního supersportu dočkáme až v roce 2019. Tuto pravdu odhalily nové dokumenty amerického úřadu pro čistotu ovzduší, podle kterých se bude ještě v roce 2018 prodávat stejná Hayabusa, jako dosud.

Stávající model přitom v Evropě již nesplňuje emisní normu Euro 4, ale Suzuki využívá zákon, podle kterého smí starší a nevyhovující modely ještě nějakou dobu prodávat v malých nákladech. Tato úleva však na konci roku 2018 skončí a tak to vypadá, že právě na modelový rok 2019 připraví Suzuki zbrusu novou motorku. Ta nejen, že bude vyhovovat všem emisním nařízením, ale opět se postaví mladším a v některých ohledech dokonalejším konkurentům.

Vůbec první náhled na novou Hayabusu připravilo Suzuki již v roce 2015. Právě tehdy byl na podzimním motosalonu v Tokiu představen koncept GSX. Jednalo se pouze o designovou „sochu“, která ovšem napovídá budoucí vzhled největšího sportovního modelu Suzuki.

Nějaký další – tentokrát snad již reálnější koncept – očekáváme od Suzuki i v letošním říjnu, kdy se veletrh v Tokiu po dvou letech opět koná. Suzuki má totiž ve zvyku představovat svoje novinky právě tady a trvá zpravidla necelé dva roky, než se z konceptu stane produkční model.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
srsen600 přispěl 1 Kč
Petřičák přispěl 1 Kč
vopák přispěl 1 Kč
BNDL-76 přispěl 1 Kč
Hicks přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist