yamaha_demo_tour




Co chystají importéři? Přehled testovacích dnů a akcí

Plánujete koupi nového motocyklu? Letos, nebo výhledově? Anebo prostě jen chcete vyzkoušet, jestli vás něco nezaujme? Není nad osobní zkušenost a jednotliví dovozci i letos nabízejí spoustu možností, jak si jejich motorky vyzkoušet, a to nejen na silnici. Přinášíme velký přehled!

BMW

Dovozce bavorské značky má ve svých plánech jasno už dávno a program pro příznivce "vrtule" je hodně nabitý. Tradiční Roadshow začíná už tuto sobotu v Ostravě (CarTec 505), následuje Brno (Renocar), potom si motocykly můžete půjčit v novém dealerství v Pardubicích (BARTH). Akce potrvá až do druhého květnového víkendu, kdy cesty kamionu naloženého 19 testovacími motocykly zakončí Karlovy Vary (DyCom). Těšit se můžete i na novinky z řady R 1250 s novým motorem ShiftCam, dobrodružné F 850 GS Adventure nebo nové čtyřstovkové skútry.

  • 13. + 14. 04.2019 - CarTec Ostrava s.r.o.
  • 16. + 17. 04.2019 - Brno Renocar, a.s.
  • 20. + 21. 04.2019 - Pardubice Motocentrum BARTH s.r.o.
  • 24. + 25. 04.2019 - Hradec Králové STRATOS AUTO, spol. s r.o.
  • 28.04.2019 - Praha invelt - s.r.o
  • 30.04. + 01.05. 2019 - Praha STRATOS AUTO, spol. s r.o.
  • 03.+ 04. 05.2019 - České Budějovice ACR auto, a.s.
  • 07.+08. 05.2019 - BMW DyCom s.r.o.

Registrace probíhá přes web tady.

Způsobů, jak si vyzkoušet motocykly BMW, ovšem bude více a všechny proběhnou krátce po sobě. V pondělí 6. května přivítá polygon Autodromu Most  akci nazvanou Riding Experience, což je škola jízdy jak na asfaltu (na konci dne je dvacetiminutovka na velké trati), tak v terénu. Registrace tady. Okruháři už jsou určitě přihlášení na RR Days, které proběhnou v Brně 8.-9. května, a hned ten víkend, tedy od pátku 10. do neděle 12. května se uskuteční již druhý ročník oficiálního srazu BMW Motorrad Dny, tentokráte v Janských Lázních. Testování, organizované výlety, offroadová škola, známé osobnosti, workshopy... Registrace opět přes web.

CFMOTO

Na Motosalonu budily tyhle čínské motocykly velký rozruch a k adventuře 650MT, pro letošek výrazně vylepšené (už jsme otestovali!), přibývají ještě naháče řady NK. Roadshow jako takovou dovozce pro tento rok neplánuje, ale spousta prodejců si prý udělala vlastní předváděcí motocykly, takže už při zájmu o svezení nebudete muset jezdit výhradně do Strančic.

Ducati

O letošních akcích Ducati jste si mohli přečíst již v tomto článku. To úplné zahájení sezony, Season Opening, proběhlo tenhle víkend, teď máme před sebou Ducati Tour, která začne poslední dubnovou sobotu a zakončí ji Ducati Den v Mostě 12. června. Zápisy na všechny akce budou probíhat na webu dovozce.

  • 27. dubna – Equitana Hotel Resort Martinice – pořádá MOTO ITALIA s.r.o. - Ducati Prague
  • 4. května - Děčín – pořádá Profi-Moto
  • 11. května – České Budějovice – pořádá G4R s.r.o.
  • 18. května – Slušovice – pořádá M.C.F.cz s.r.o.
  • 25. května – Hradec Králové – pořádá GlobalMoto
  • 1. června - Brno – pořádá D MOTO s.r.o.
  • 8. června – Mladá Boleslav – pořádá Rossomoto MB s.r.o.
  • 12. června – DUCATI DEN – Autodrom Most - pořádá MOTO ITALIA s.r.o. - Ducati Prague

F.B Mondial

Dovozce italské značky ještě svůj testovací program finalizuje, ale jedná akce je již jistá - Motoemotion na začátku června v Nedamově. Tutovka na testování je nový i HPS 300i, stejně jako stopětadvacítky by měly být v případě zájmu k dispozici.

Harley-Davidson

Americká klasika bude mít i letos svůj kamion a s ním akci Harley On Tour. Opět 23 motocyklů (kde na to číslo pořád chodí?) od Street Rodu přes FXDR 114 až po nejdražší Touringy, a vše tradičně zdarma. Rezervace probíhá přímo u jednotlivých dealerů podle termínů:

  • 17. - 18  KVĚTNA - BRNO 
  • 15. - 16. ČERVNA - OSTRAVA
  • 21 - 22. ČERVNA - PLZEŇ 
  • 5. - 6. ČERVENCE - PRAHA

Letos je to z logistických důvodů (naše zastoupení má na starosti celý region střední a východní Evropy) trošičku časově roztahané, po prvním termínu v půlce května je měsíc pauza a celá tour končí první červencový víkend na Prague Harley Days na pražském Výstavišti. Takové opáčko loňských oslav 115 let H-D.

Pokud by vás zajímaly i další akce, které jsou podporované H-D, ale není to přímo o tom, že se tam přijdete svézt, tak do světa americké legendy můžete nahlédnout už tuto sobotu při zahájení sezony pořádaného pražským HOGem, tradiční vyjížďce do Poděbrad. Na konci dubna si můžete užít zábavnou dálkovou taškařici Praha Challenge a první říjnovou sobotu zase tradiční plzeňský Sportster Challenge.

Honda

První akci z přelomu března a dubna, Neo Sports Café Week, už máme za sebou, ale další budou následovat vzápětí. Jsou sdruženy pod názvem Honda Experience, mají vlastní webovou stránku a jde o tři různé akce, z čehož dvě budou probíhat zároveň. Bez dlouhého vysvětlnování: Africa Twin Test Days je příležitost, jak si za pětistovku vyzkoušet Africu na asfaltu nebo v terénu, a Africa Twin Experience je celodenní škola jízdy v terénu buď na vlastní (2490 Kč), nebo půjčené (4990 Kč) Africe. Termíny jsou 19.-20. dubna na terénním polygonu Masarykova okruhu v Brně, 4.-5. května ve slovenském Trenčíně a 25.-26. května ve středočeských Milovicích. Vždy první den Test Days, druhý den Experience. Rezervace probíhá na výše uvedené webovce, skládá se vratná kauce pro případ, že byste motorky rozbili.

Třetí akcí do party je oblíbený Honda Fest, jehož bude letos již jubilejní 10. ročník! Tento rok se podíváme na Slovensko, základna bude v Demänovské dolině a termín je podobný jako loni, tedy na konci prázdnin od 21. do 25. srpna. Program je jasný, zábavné i poučné večery, testování nových Hond a tradičně skvěle připravené trasy na celodenní výlety. Účastnický poplatek je 5980 Kč.

Možnost vyzkoušet nové Hondy budou mít ještě holky při svém Motocyklovém dni žen na autodromu ve Vysokém Mýtě na konci května a členové Gold Wing Clubu na svém srazu ve Vysokém nad Jizerou v červenci.

Jawa

Česká značka letos slaví významné výročí, 90 let od svého založení, a to se samozřejmě promítne i do programu. Na sobotu 17. srpna se připravuje Cílová jízda pro všechny majitele a příznivce motocyklů a automobilů Jawa, program se bude postupně upřesňovat, ale testování nových motocyklů bude určitě jedním z nich. Jinak Jawa se ročně účastní kolem 20 různých motorkářských akcí, které bývají zveřejněny na sociální síti, přičemž na spoustě z nich je i možnost nové stroje zadarmo otestovat. Jednou z těch zásadních je vyloženě na svezení zaměřená akce v Lošánkách u Mates Moto Servisu, která letos proběhne 1.-2. června.

Kawasaki

Ani letos nemohou chybět populární Green Days, kdy kamion Kawasaki rozváží po celé republice testovací motocykly na vybraná stanoviště. Letos jich bude opět 11, začíná se poslední dubnovou sobotu tradičně na Seči a konec je přesně o dva měsíce později u Českých Budějovic. Za svezení se nic neplatí, skládá se pouze kauce, s výjimkou kompresorových raket H2 a H2 SX SE, kde jsou jízdy zpoplatněny. K otestování bude více než desítka strojů včetně novinek W800, Versys 1000 SE nebo malých čtyřstovek. Přesné termíny a online rezervace najdete na tomto webu v průběhu několika málo dní.

KTM

Oranžová značka ještě své testovací dny ladí. Nicméně jisté je, že stejně jako v předchozích letech, i tentokráte proběhnou Orange Days, a to v květnu u všech dealerů. Rezervace bude možná přímo přes oficiální web. Hodně se to samozřejmě bude točit kolem nových modelů 790, ačkoli zaručit, že všude budou kromě modelu 790 Duke dostupné také nové modely Adventure, dopředu nelze.

MV Agusta

Italská butiková značka nabízí individuální testovací jízdy, ale bude i jedna speciální příležitost, jak se seznámit s modely z Varese. Tou je slavnostní otevření nové prodejny v Děčíně 4. května a k dispozici by měly být Brutale 800 RR, Dragster 800 RR a Turismo Veloce SCS. Tedy, nejen tyhle stroje. Jelikož Profi Moto, které dovoz MV Agust zajišťuje, je zároveň i autorizovaným prodejcem Ducati, tak toho 4. května je v Děčíně jedna ze zastávek Ducati Tour, takže tenhle den to v okolí bude velká italská paráda!

Piaggio Group (Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa)

Roadshow jako takovou český dovozce všech značek koncernu Piaggio pro letošek neplánuje. Nicméně o svezení rozhodně nepřijdete. Filozofií importéra je, aby všichni prodejci měli dostatečný počet testovacích motocyklů a umožňovali potenciálním zákazníkům vyzkoušet stroje tehdy, když se jim to hodí, nikoli v pevně daných termínech. Na všech dealerstvích (Moto Guzzi, Aprilia, Vespa,  Piaggio) si tedy můžete domluvit testovací jízdu podle vašeho volného času. Navíc nyní probíhají akce se slevou na příslušenství a doplňky (A Days, Urban Days...). Na letošek je naplánované také opakování akce Vespa na víkend, kdy si můžete půjčit Vespu a jedinou podmínkou je vlastně fotka na sociálních sítích.

Royal Enfield

Individuální testovací jízdy v pražské centrále českého dovozce jedou na plné pecky, za což mohou hlavně nové dvouválce, ale připravují se i akce hromadnějšího rázu. Tou první bude testovací den v sobotu 27. dubna v prodejně Klasick Wheels v Praze, následovaná den poté společnou "urban" jízdou One Ride. Na Moravu Royal Enfieldy zavítají v rámci testovacího dne 11. května, a to do Brna - konkrétní místo bude potvrzeno. A poslední velkou předprázdninovou akcí bude festival Motoemotion na tradičním místě v Autokempu Nedamov první červnový víkend. Další příležitosti, jak otestovat indické klasiky, budou ještě přibývat, najdete je na stránce dovozce.

Suzuki

U Suzuki se letos všechno točí kolem nové Katany, jenže tam je prozatím nejistý termín, kdy se do republiky dostanou první prodejní kousky. Až se tak stane, a doufejme, že to bude ještě před letními prázdninami, proběhne roadshow po dealerech, kde ji budete moci vyzkoušet. A samozřejmě i jiné modely.

Velkou novinkou v programu českého dovozce samurajské značky je Suzuki Den, který proběhne v sobotu 24. srpna na Masarykově okruhu v Brně. Ale pozor, na závodní dráze se bude jezdit až od 18 hodin, jinak půjde o akci zaměřenou opět na naháče v čele s Katanou. Těšit se můžete na školy jízdy na polygonu v areálu Masecu, výlety po okolí v sedle testovaček...

Když už jsme u toho Brna a okruhu, tak ještě jedna potěšující zpráva pro každého, kdo si letos koupí u autorizovaného prodejce Suzuki jakýkoli motocykl této značky. K němu totiž prvních 70 kupujících dostane VIP vstupenku na českou MogoGP na tribunu Suzuki, která bude na Stadionu, a k ní ještě tričko, čepici a parkování zdarma.

Triumph

Český dovozce britské značky v uplynulých letech sázel hlavně na individuální testování, to se nadále nemění, ale je možné, že se letos dočkáme nějaké větší akce. Aktuálně můžete v Praze otestovat modely (Bonneville Speedmaster, Speed Triple RS, Tiger 1200 XCa).

Teď je důležitou zprávou, že přibývají místa, kde si budete moci Triumphy koupit (a předtím nejspíš i otestovat), do konce sezony bychom v dealerské síti měli mít nově Hradec Králové (Motocentrum HK) a České Budějovice.

Yamaha

U tří ladiček je letošní téma jasné - Ténéré 700. Na léto je tedy naplánovaná Ténéré Tour, ačkoli nedejte se zmást, tohle nebude klasická tour, nýbrž jednorázová (a možná vícedenní) akce zaměřená na cendura a samozřejmě tuhle žhavou novinku.

Každoroční klasikou Yamahy byla MT Tour, ovšem letošní rok bude trochu výjimkou. Ano, MT Tour proběhne, ale bude mít akorát dvě zastávky. Jedna bude v Písku u Kabourků, a to 2.-3. srpna, a druhá, tedy vlastně z časového hlediska první, bude Yamaha Den na brněnském okruhu. Půjde o tématicky podobnou akci, jako byl loňský Yamaha Festival, akorát že tentokráte to bude na dva dny, 29.-30. června. Testování nových strojů, výlety mimo areál, kurzy na poygonu, večer závodní okruh...

Stejné výchozí místo, tedy brněnský automotodrom, bude mít také velká akce nazvaná Niken Tour plánovaná na 25.-26. května. Yamaha letos hodlá pořádně propagovat svou revoluční tříkolku, kamion přiveze půldruhé desítky Nikenů a bude se jezdit mimo areál okruhu na výlety po okolí. Rezervace bude probíhat online přes oficiální web české Yamahy.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 57 Kč od 19 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Myna přispěl 3 Kč
Gilless přispěl 3 Kč
fchappy přispěl 3 Kč
apach přispěl 3 Kč
SUSMEN přispěl 3 Kč
.Ceca. přispěl 3 Kč
pernik92 přispěl 3 Kč
MartinK79 přispěl 3 Kč
michalpike přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
petrsonn přispěl 3 Kč
funtom.24 přispěl 3 Kč
Lucasbiker přispěl 3 Kč
MotorováMyš přispěl 3 Kč
JeckyllHydova přispěla 3 Kč
Fisa83 přispěl 3 Kč
Davcoun přispěl 3 Kč
Kaabo přispěl 3 Kč
puod přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist