globalmoto_duben_nolan




Sraz Moto klubu BMW

Minulý víkend proběhl první sraz Moto klubu BMW. Přestože tento klub pro majitele motocyklů BMW ještě neoslavil ani první narozeniny, sraz poblíž Jičína v krásném areálu Pařez v Prachovských skalách byl opravdu na vysoké úrovni.


Při příjezdu nás hned zarazil vysoký počet účastníků - 139 motocyklů už dokáže zaplnit slušnou parkovací plochu. Kromě členů a hostů klubu tvořili část účastníků také motorkáři ze spřáteleného německého klubu příznivců BMW K1200LT - tolik cestovních korábů najednou jsem ještě neviděl. Druhým nejzastoupenějším modelem bylo bezesporu cestovní enduro GS (1150 i 1200).

Sraz byl profesionálně zorganizovaný, hlavní bod programu tvořila sobotní vyjížďka s obědem v motorkářských jeskyních Pekelné doly. Na výběr byly hned 3 různé trasy - vyhlídková, rychlá a offroad, takže se nikdo nemusel omezovat a každý si vybral podle svého naturelu. Každý účastník navíc obdržel perfektně zpracovanou mapu s časovým harmonogramem.

Po vyjížďce sice byly připraveny ještě doprovodné akce, ale vzhledem k nepřízni počasí se účastníci věnovali raději sušení a přípravě na večerní program - bohatý raut se selátkem, 3 projekce cestovatelů z atraktivních zemí a vystoupení několika hudebních skupin.
Zajímavým účastníkem byla bezesporu britská cestovatelka Linda Bootherstone, která ve svých téměř šedesáti letech stále cestuje na motocyklu po světě a ročně najede i přes 100tis km. U nás se zastavila na svém letošním výletu ze Španělska přes Evropu směrem na Irán a Indii, Jamajku a Austrálii. V tom jí mohl konkurovat snad jedině další zcestovalý účastník - motorkář Igor Brezovar.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist