yamaha_mt09




Motopark Ostrava zažil slavnostní otevření

Moravští motorkáři o cíli svých víkendových výletů nemuseli dlouho přemýšlet. Největší motorkářské centrum na Moravě totiž uspořádalo slavnostní otevření, a protože to byla sláva veliká, zajeli jsme se do Ostravy podívat také. Přivítala nás příjemná atmosféra, krásné prostředí a dokonalá organizace. 

Kapitoly článku

Motopark v Ostravě sice funguje už od února, ale až teď nastal ten pravý čas na slavnostní otevření, kterému i přes všelijaké předpovědi počasí nakonec alespoň v pátek a v sobotu přálo. Znát to bylo na počtu návštěvníků, kteří se během dne v nově postaveném areálu protočili. Říká se, že nejdůležitější je první dojem, a o ten se tu postarala skvěle zvládnutá organizace, kdy kluci a holky ve žlutých vestách pomáhali s parkováním a vyjížděním tak, aby vše šlapalo na jedničku. O tom, že to byl dobrý krok, svědčí neustále zaplněná místa vyhrazená k parkování, kde jste během dne mohli potkat i hodně speciální motorky. Kromě našeho dlohodobě testovaného Brejlovce jsme v řadě objevili například krásného Vincenta HRD.

Ale na veterány a zaparkované motorky sem určitě nikdo nepřišel. To spíš na nové Hondy a Yamahy. V nové budově mají tyhle dvě značky vyhrazeno po 500 metrech čtverečních, na kterých se skrývá téměř celé jejich portfolio. Na krásných prostorných showroomech není problém s prohlédnutím strojů, které doplňuje nabídka originálního příslušenství, oblečení a samozřejmě tu nechybí ani pořádné zázemí ve formě servisu a skladu náhradních dílů.

Velkou výhodou ostravského areálu, a také českým unikátem, je vlastní malý okruh, kde si svou vysněnou motorku můžete rovnou vyzkoušet. A toho návštěvníci využívali v hojné míře. Okruh sice není ještě úplně dotažený k dokonalosti, chybí třeba obrubníky a tráva mimo asfalt se ještě nezazelenala, ale to jezdcům v testování vůbec nevadilo. Trať v Ostravě není jenom o 700 metrech zatáček, ale také o velké asfaltové ploše, kde se vyřádili jezdci motogymkhany. V plné sezóně by pak měl okruh sloužit také motoškolám, minibikům, pitbikům, neměly by chybět ani závody a motorkářské show.

Právě minibiková akademie a výukové motocentrum se prezentovaly ve stáncích na ploše před budovou, kde vedle nich bylo nezbytné občerstvení, ale třeba také testovací centrum přileb Nolan a X-Lite. To by se dalo pojmout jako takový předkrm toho, co je k vidění v prvním patře. Na prodejně oblečení, vybavení, doplňků a příslušenství s rozlohou 1000 metrů čtverečních si musí vybrat téměř každý. Skoro kompletní zastoupení svých produktů tu mají značky RST, Modeka, zmíněný koncern Nolan a další italský výrobce přileb AGV. Vedle toho jsou k dostání také značky Arai, Bell, Yohe, Cassida a mnoho dalších.

Stejně jako v případě spodních showroomů, také v prvním patře je spousta prostoru, člověk se nemačká mezi regály a navíc tu najdete tematicky laděné koutky. Jeden patří oblíbeným kevlarovým džínům, další cestovním endurům, o kus dál je koutek pro krosaře a svůj prostor tu mají i milovníci stylových a old school motorek. Součástí prodejny je také nabídka českého výrobce elektrických motorek Kuberg a sympatický je koutek se stolem a židlemi, vedle kterého je kávovar a lednička s pitím, to kdyby vás nakupování vyšťavilo a vy si potřebovali odpočinout.

Tady je zkrátka o motorkáře postaráno na jedničku. Kdo se nestihl přijet podívat na slavnostní otvíračku, rozhodně by se měl přijet podívat jindy. Stojí to za to a věříme, že díky okruhu a plánovaným akcím se stane areál na sjezdu ze svinovských mostů oblíbenou oázou pro motorkáře z širokého okolí.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 15 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Pol104 přispěl 3 Kč
Šuty přispěl 3 Kč
Mecky přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Dvořin přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • Moto Ostrava autorizovaný dealer Yamaha

    Autorizovaný prodejce, servis, pneuservis motocyklů značky Yamaha v Ostravě. Nabídka obsahuje kompletní sortiment motocyklů, skútrů, čtyřkolek, lodních motorů, generátorů, ale může Vám dodat i sněžné a vodní skútry a čluny z produkce Yamahy. K motocyklům Vám nabízí cenově výhodné komplexní pojištěn...

  • Moto Ostrava autorizovaný dealer Honda

    Autorizovaný prodejce, servis, pneuservis motocyklů značky Honda v Ostravě. Nabídka obsahuje kompletní sortiment motocyklů, skútrů a příslušenství. K motocyklům Vám nabízí cenově výhodné komplexní pojištění a financování, buď to formou leasingu nebo spotřebitelského úvěru, zároveň je smluvním servi...




TOPlist