yamaha_demo_tour




Royal Enfield Thunderbird X je modernější a barevnější

Nabídka značky Royal Enfield se sice nehemží právě moderními a „mladistvými“ motocykly, přesto se však indická značka s britskými kořeny rozhodla, že se bude snažit apelovat na mladší kupující. Nové dvouválce o objemu 650 ccm se představily před pár měsíci na výstavě Eicma, teď ale přišel čas na něco ze stávajícího portfolia.

Sice jen decentního, přesto však charakter-měnícího přepracování se dočkal model Thunderbird v kubaturách 350 a 500 ccm. Ze stávajícího cruiseru sice zůstal motor i s rámem a většinou prvků, ale změnil se celkový výraz stroje. Na první pohled zde zcela chybí chrom, nahrazený černou barvou v matném či lesklém provedení

Vyplétaná kola si prošla výměnou za hliníkové ráfky s bezdušovými pneumatikami a pozice jezdce je doladěná nižšími řídítky a hlouběji vykrojeným sedlem, tentokrát bez zadní opěrky. Na nádrž a proužky kol lze vybírat oranžovou, světle modrou, červenou či bílou barvu.

Jak již bylo řečeno, k mání je buď slabší třistapadesátka o výkonu 20 koní, případně větší půllitr o 27 koních. Oba jednoválce mají vstřikování a pětistupňovou manuální převodovku.

Také další mechanika zůstala poměrně jednoduchá. Odpružení zajišťují nenastavitelné vidlice o průměru 41 mm vpředu a dvojice tlumičů s nastavitelným předpětím vzadu. Brzdový systém má vpředu kotouč o průměru 280 mm a dvoupístkový brzdič, vzadu kotouč o průměru 240 mm s jednopístkem. Půllitr váží 197 kilogramů, menší třipade o 2 kilogramy méně.

Bohužel je v tuto chvíli téměř jisté, že se Thunderbirdu X v Evropě nedočkáme. Motorka není standardně vybavena ABS a není jisté, jak je na tom motor s emisemi. Thunderbird X patrně zůstane ryze indickou záležitostí.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 5 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
callowsick přispěl 1 Kč
masi přispěl 1 Kč
Ford-Radr přispěl 1 Kč
noro66 přispěl 1 Kč
jo přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist