husqvarna_svartpilen_801_2




Royal Enfield má v Praze nový showroom

Pražská společnost Vintage Garage, jež je oficialním importérem indické značky Royal Enfield pro Českou republiku, má nový showroom. Z prostor na severu metropole, které už byly příliš malé, se přestěhovala do Strašnic. Zajeli jsme se tam podívat!

Kapitoly článku

Kdo jste bývalou prodejnu v Čakovicích někdy navštívili v posledních dvou letech, muselo vám být jasné, že prostředí je to sice útulné, ale že tady kluci (a samozřejmě i holky) prostě dlouho vydržet nemohou. Ne poté, co se z Royal Enfieldu začal stávat fenomén - ještě nedávno značka, která nabízela akorát jednoválcové klasiky pro exoty (myšleno v dobrém), najednou přišla s Himalayanem, který odstartoval úplně novou vlnu zájmu, a doslova tornádo se spustilo po představení dvouválcových 650. Od té chvíle už nic nebylo jako dřív. Pamatujete si letošní stánek Royal Enfieldu na Motosalonu? O rozvoji značky na daném trhu toho řekne dost právě její prezentace na národních veletrzích, a tady byl ten skok prostě obrovský.

Tenhle nárůst samozřejmě už nebylo v lidských silách saturovat z malé prodejničky. První letošní obrovskou novinkou byl vznik nového showroomu Royal Enfield v Brně, takže už alespoň byla v republice dvě místa, kde si můžete indické stroje pořídit, a nyní se ještě "centrála" přestěhovala v rámci Prahy do podstatně větších, dopravně dostupnějších a především reprezentativnějších prostor. Minulý týden proběhlo slavnostní otevření, kde jsme samozřejmě nemohli chybět, oficiálně showroom funguje již od začátku června.

Nově tedy společnost Vintage Garage najdete na adrese Strančická 45 v pražských Strašnicích, nedaleko metra Skalka těsně před železniční tratí. Asi je tady nějaký dobrý vzduch, který svědčí klasikám, vždyť nedaleko skládal své závodní legendy Milan Chalupník. Už na první pohled je jasné, že tohle bude úplně něco jiného než doposud, cihlová fasáda se k image značky náramně hodí a za tyhle prostory by se nemusel stydět kdejaký podstatně větší dovozce.

Skvělý dojem pokračuje i uvnitř showroomu, který je dvoupatrový. Dole je přijímačka servisu, který si proti Čakovicím polepšil mnohonásobně, ty hlavní prodejní prostory jsou ve druhém patře v krásném industriálním prostoru, kterému dominují nové modely Himalayan a šestsetpadesátky Interceptor a GT.

Své místo tu má ale i jedinečný Bulllet Trial Works, jehož je k dostání posledních 10 ks v Evropě a jeden je právě zde. Ten je techicky součástí řady starých dobrých pětistovek Bullet a Classic, jež se pořád prodávají velmi dobře.

Prohlédnout si ale můžete i přestavby, které byly k vidění už na Motosalonu, a samozřejmě spoustu doplňků a příslušenství. Ovšem nic vám o motorce nepoví víc, než když si ji vyzkoušíte při jízdě, takže pokud si budete chtít některého Royal Enfielda vyzkoušet na vlastní kůži, není problém se domluvit na zkušební jízdě nebo se podívat do obsáhlého kalendáře akcí na tomto odkazu.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 6 Kč
Czort přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Související firma
  • Vintage Garage Motors

    Autorizované zastoupení motocyklů Royal Enfield pro ČR. Prodej náhradních dílů a příslušenství. !!!Pozor!!! Od 1. 6. 2020 nás naleznete na nové adrese Strančická 45, 100 00 Praha 10 - Strašnice




TOPlist