husqvarna_svartpilen_801_2




Richard Hammond a James May rozprodávají část svých motocyklů

Budoucnost Top Gearu a tím pádem i trojice Hammond, May a Clarkson, je v tuto chvíli přinejmenším nejistá. A protože nikdo z nich nemá v současnou chvíli nic na práci, rozhodli se první dva ze jmenovaných, že využijí volný čas k redukci a následné revizi svých motocyklových sbírek.

Ač je sbírka zejména Richarda Hammonda velmi obsáhlá, do aukce Bonhams se dostává jenom malá část z ní. Již 26. dubna tak budou ve Staffordsshiru k mání čtyři motocykly z jeho stáje, jejichž celková hodnota je více než solidní. Nejmenší a taky nejlevnější je moped Yamaha FS1-E z roku 1975. Dále Richard nabízí Hondu GL1000 Goldwing z roku 1977 a konečně i dvojici café racerů. Zatímco Norton Commando 961SE z roku 2010 bude podle očekávání nejdražší položkou aukce, mě víc zaujala stavba Triton (spojení názvů Triump a Norton) z roku 1970.
James May oproti této skromné, ale hodnotné nabídce, pouští do aukce motorek výrazně více. Jak sám řekl, stejně je plánoval s několika dalšími věcmi prodat a aukce Bonhams je k tomu výbornou příležitostí. Jeho nabídku tvoří celkem osm strojů, z nichž většina jsou maloobjemové japonské motorky ze sedmdesátých let. Stejně jako u Hammonda zde nalezneme Yamahu FS1-E a dále potom Suzuki AP50 E, Hondu CD175 a CB200, Suzuki TS250 a Kawasaki A1 Samurai. Z těch opravdu exotických kousků je tu potom španělská trialová Ossa a konečně stavba Grievous Angel od Deus Ex Machina.


Kromě motocyklů, využili oba moderátoři aukci i k prodeji dalších věcí. Hammond tak nabízí například kajak nebo hi-fi repráky, May potom sbírku autíček na autodráhu.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):



TOPlist