globalmoto_duben_nolan




Revoluční helmy Voztec

Firma Voztec připravuje nové helmy s převratným systémem zapínání, které by mělo pomoci nejen při nehodě motorkáře.

Obyčejné základní helmy nasadíte na hlavu, zapnete bezpečnostní řemínek a vyrazíte s motocyklem na cestu. Problém ale nastává v momentě nehody a poškození páteře nebo zranění hlavy. Hlava pak z těsné helmy jde velmi špatně, řada lidí (i záchranářů) navíc může při sundavání helmy špatně postupovat a zraněnému ještě více uškodit.
Tímto problémem se zabývá firma Voztec, která vyvinula novou helmu s převratným systémem zapínání. Zadní část helmy je vlastně víko od přilby: hlava se do helmy pohodlně nasune a zadní část se přiklopí. V případě nutnosti odložení přilby u zraněného motorkáře se dá velmi jednoduše zadní panel odmontovat a přední část z hlavy sejmout (viz. video).
Aktuálně se první prototypy helem testují, aby splňovaly přísné technické a bezpečnostní normy. Voztec připravuje celou kolekci přileb, nejen pro motorkáře, ale také pro další odvětví motorsportu, zimní sporty, policisty nebo hasiče, ale také hledá investory, kteří by jim pomohli s distribucí na trh a marketingem. Uvidíme, za jak dlouho se tento typ helem objeví v regálech obchodů.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (34x):



TOPlist