journeyman_brezen




Quadro 4: skútr čtyřkolka do města

Chtěli byste čtyřkolku do města? Italsko-švýcarská značka Quadro nabízí skútr se čtyřmi koly, který by mohl být tím pravým pro vás.

Kapitoly článku

Značka odhalila v Miláně svůj čtyřkolový skútr a tím tak naplnila již tři roky starý slib od uvedení prvního prototypu. Quadro4 má základ v tříkolovém modelu 350 D, ale jen co se týká vzhledu. Novinka má však, jak už název napovídá, kola čtyři. Tím se tedy dostává úplně někam jinam a kdo se tedy bojí na dvou i na třech kolech a chtěl by navíc něco jako čtyřkolku do městského provozu, mohl by si modelem Quadro4 přijít na své.
Základem je zbrusu nová pohonná jednotka - vodou chlazený 4ventilový jednoválec o objemu 346 ccm, běžící na čtyři takty, která se vzhledem k jinému rozložení váhy než je tomu u typu se třemi koly musela posunout více do středu. Maximální výkon 22,1 kW má celkem prekérku aby rozhýbal suchých 257 kilogramů, respektive 280 kilogramů provozní hmotnosti, ale dle výrobce dokáže jet lehce přes 130 km/h. Udávaný výkon má tedy o tři koně více než stávající model 350 D a těch 30 koní dosáhnete v 7 500 ot/min. Maximální kroutící moment 24.5 Nm dosahuje motor v 5 000 otáčkách.
Zadní hnaná náprava s diferenciálem je spojena s motorem dvojící ozubených řemenů, které přenášejí výkon dále na čtveřici čtrnáctipalcových kol o rozměrech 110/80 14. Brzdící síla je pak zajištěna čtveřicí kotoučů o průměru 240 milimetrů. Palivová nádrž pojme slušných patnáct litrů benzínu. Na skútru lze také najít dvě 12V zásuvky a to jednu v úložném prostoru a druhou v přihrádce před koleny samotného řidiče. Pod zcela nové sedlo, které má i opěrku a je umístěno 770 milimetrů nad zemí, se pak vejde jedna integrální přilba.
Do prodeje se tato novinka dostane na jaře příštího roku a cena se předpokládá 9 500 euro. Zájemci pak mohou vybírat ze čtyř barevných variant a to Swiss Red, Titanium Grey, Snow White a Raw Black.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist