globalmoto_duben_nolan




Procházka po eBay

Po prohlídce našeho bazaru navážeme návštěvou největšího aukčního serveru, kde jsou k vidění opravdu zajímavé kousky za mnohdy ještě zajímavější ceny. Bimota, Ducati s Turbem, závodní speciály, to vše se dá najít na eBay.de.

Bandit Turbo

Jako první mě upoutala přestavba Bandita 1200. Takových je všude mrak, takže jiná přední vidlice, letmé zadní kolo, jiný brzdový systém a dva výfuky pod sedlem už nikoho nepřekvapí. Mnohem zajímavější je shluk hadic a trubek okolo motoru a hodnota výkonu 250 koní. Ano, někoho napadlo nacpat na bandita Turbo. Pár hodin před koncem aukce byla cena 5.500 EUR.

Honda CBX 1000

Spousta milovníků klasiky asi zapláče, ale tahle svérázná stavba si také zaslouží pozornost, ať už s kladným, nebo záporným ohlasem. Šestiválec je už sám o sobě zajímavý, ale když se nacpe do něčeho takového, zůstává rozum stát, zadní kolo z auta, plameny na nádrži a samolepka s bleskem na boku. Vše pak dokresluje elegantní fakáč na zadním blatníku. Motorka má samozřejmě SPZ.

Honda CB 450 Hillclimb

Pokud chcete za rok v Chýnově udělat dojem, je tohle ten pravý stroj, navíc za 50 EUR. Původní motor z XR ej nahrazený dvouválce, motorka má prodlouženou kyvku a osobitý design.

Ducati Monster Turbo

Že mají Němci motorky s turbem opravdu rádi dosvědčuje další stavba, tentokrát se vzduchem chlazeným dvouválcem. Bohužel výkon v inzerátu uveden není.

Bimota SB 8 K Santamonica

Na eBay není problém koupit ani úplně novou Bimotu. Na tachometru má ještě nalepenou ochrannou fólii, ale cena asi nezůstane na šesti tisících, které tento stroj stojí pět dní před koncem aukce.

Ducati 350 mark 3

Zajímavé jsou samozřejmě i dobové závodní speciály, kterých se už dnes nepotká mnoho, kor když nesou značku Ducati.

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (50x):



TOPlist