yamaha_tenere_duben




Praha nebo Brno, kam na výstavu motorek?

Celou zimu se nám ozývali čtenáři i partneři s dotazy, jak to bude s jarní výstavou. Přesouvá se do Brna nebo zůstává v Praze? Kam se jet podívat na nové modely 2010 případně kde mám vystavovat svoji nabídku strojů či příslušenství? Kde budou hlavní značky a novinky? Jak to vypadá s doprovodnými programy?

Až teď pár týdnů před výstavou se prolomil začarovaný kruh, kdy každá firma čekala na ty ostatní a nic moc se nedělo. Konečně tedy můžeme prozradit, jak to letos bude. Oficiální výstava motocyklů, kde předvedou své nové motocykly 2010 importéři a zástupci většiny hlavních motocyklových značek sdružení ve svazu dovozců SDA, se opravdu pod názvem Motosalon přesouvá (viz první zpráva z loňska) do obřího nového pavilonu P na Brněnské výstaviště ve dnech 11-14. března 2010.
Návštěvníci se tak mohou kromě nových modelů motorek 2010 těšit na moderní expozici a důstojné podmínky i parkování na výstavišti. Nakonec se podařilo zajistit prezentaci téměř všech hlavních značek - přestože někteří importéři jako například Suzuki či Yamaha se výstavy oficiálně nezúčastní, jejich novinky v podobě modelů 2010 vystaví jejich dealeři. Podařilo se nám nahlédnout do předběžných plánků a zdá se, že se můžeme těšit na expozice „japonské čtyřky“ a vlastně všech hlavních značek včetně české Jawy, bude zde chybět snad jen Ducati a Cagiva. V rohu u vstupu do pavilonu "Z" najdete také náš nový stánek Motorkáři.cz, jako vždy s několika terminály napojenými na tento web.

Ani Praha o svoji tradiční výstavu v Holešovicích nepřijde. Společnost Incheba, původní pořadatel jarní výstavy v minulých letech, hodlá ve své tradici pokračovat a výstava Motocykl 2010 proběhne ve stejném termínu jako Motosalon, tedy 11-14. března 2010. I v Praze se podle pořadatele návštěvníkům představí spousta nových modelů motocyklů na expozicích prodejců velkých motocyklových a čtyřkolkářských značek na našem trhu. Výstava navíc bude koncipována jako prodejní, takže pokud chcete hlavně nakoupit příslušenství, máte možnost. Pokud je pro vás tedy Brno příliš daleko nebo jsme si zvykli s kámoši kromě motorek ještě spojit výstavu s Matějskou poutí, věřím, že i v Praze najdete dost motorek a příslušenství na zahnání zimního absťáku. I na pražské výstavě navíc najdete malý infostánek našeho serveru Motorkáři.cz.

Doprovodné programy

Výstavy, to jsou nejen expozice, ale také doprovodný program. Na výstavišti v Brně se podařilo skloubit datum výstavy s FMX závody Freestyle Motocross Race Brno 2010, které se letos stěhují z pavilonu Rondo a pojedou se v odpoledním a večerním vystoupení sobotu 13. 3. 2010 v pavilonu „V“ na brněnském výstavišti. Podniku se zúčastní kompletní česká motokrosová freestylová elita - Petr Kuchař, Libor Podmol a Petr Pilát. Více informací a rezervaci vstupenek najdete na adrese www.fmxbrno.cz.
Kromě toho bude součástí výstavy také výstava historických motocyklů nebo třeba Dakar show zahrnující stroje i autogramiády českých závodníků z týmu Czech Dakar Team. Jména jako Roman Krejčí, Martin Macek či Olda Bražina určitě přilákají mnoho příznivců Dakaru.



Také v Praze proběhne tradiční doprovodný program a jako každý rok se zde odjede mistrovství ČR v indoor trialu, dále zde opět potkáme kaskadéra Aleše Polák alias "Kejleba" a jeho hosty, součástí výstavy bude také výstava Dakarových strojů týmu KM Racing Team. Atraktivní podívanou přinese i Globus smrti kaskadérského týmu CRAZY DAY. Velkým lákadlem pražské výstavy ale bude hlavně soutěžní výstava přestaveb Bohemia Custom 2010. Zajímavé může být i sobotní vystoupení Dana Landy pro účastníky výstavy.
Pokud se ani po přečtení tohoto článku nemůžete rozhodnout, na kterou výstavu vyrazit, máme pro vás jednoduché řešení. Ve středu 10.3. odpoledne zveřejníme reportáž z Brna, kde se koná den vyhrazený pro novináře a odbornou veřejnost. Ve čtvrtek jdeme nafotit výstaviště v pražských Holešovicích, takže budete mít plný přehled nad tím, jaké motorky a expozice na obou výstavách najdete.

Otevírací doba, cena

Obě výstavy se konají ve shodném termínu od čtvrtka 11.3. do neděle 14. 3. 2010, v Brně je navíc středa vyhrazená pro novináře a odbornou veřejnost. Obě výstavy pořídíte za shodné denní vstupné 100 Kč. Co se otevírací doby týče, v Brně je otevřeno čt-pá od 9-20:00, o víkendu v sobotu 9-19:00 a v neděli 9-17:00. Otevírací doba v Praze je 10- 20:00, jen v neděli se zavírá již v 17:00. Podrobnější informace najdete na webech obou výstav www.motocykl-praha.cz a www.bvv.cz/motosalon. Najdete zde i seznamy vystavovatelů, které však zatím berte s rezervou, k finální podobě ještě mají daleko.

Příští týden zveřejníme konečné seznamy vystavovatelů a popisy obou výstavních areálů, dopravy i parkování a hlavně plánky jednotlivých pavilonů. Už teď se ale můžete začít na Fóru domlouvat třeba na spolujízdách do Brna či Prahy nebo společných výpravách s kámoši.

A ještě malá zmínka o Ducati - ta sice ani jedné z výstav nezúčastní, ale kdo je zvědavý na její horkou novinku v podobě elektronikou nabitého modelu Multistrada 1200, bude mít v době konání výstavy možnost. Konkrétně ve čtvrtek 11. března v brněnské prodejně D-Moto nebo o víkendu 13. a 14. března v pražské prodejně Ducati Prague u Budějovické.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Na jakou výstavu se chystáte?

  1. Hlasováno: 1149x
  2. Hlasováno: 298x
  3. Hlasováno: 183x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (48x):



TOPlist