globalmoto_duben_nolan




Pomozte při pátrání! Dílnu HF Moto přepadli lupiči

Možná jste v tomto týdnu zaregistrovali hroznou zprávu, že byla přepadena firma, zabývající se výrobou náhradních dílů na veteránské motocykly. Lupiči po sobě nechali čtyři zraněné, z nichž jeden bohužel později útoku podlehl. Policie a majitelé firmy prosí o pomoc při pátrání po pachatelích.

V odborných kruzích známou rodinnou firmu přepadli lupiči minulou středu 16. září kolem půl deváté večer. K přepadení došlo v dílně vedle rodinného domu v Horusicích na jihu Čech. Čtyři ze sedmi přítomných utrpěli těžká zranění tupým předmětem. Lupiči zřejmě útočili tyčemi nebo baseballovými pálkami. Rány směřovaly výhradně na hlavy a obličeje.

Mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková popsala, že nejhůře dopadli dva muži ve věku kolem 60 let. Ty převáželi zdravotníci do budějovické nemocnice v kritickém stavu. Jeden z této dvojice v pátek zemřel.

Vzhledem z závažnosti situace nechce policie sdělovat k případu další podrobnosti. Zásadní informace o pachatelích mohou mít svědci z řad veřejnosti. Kriminalisté se v této souvislosti obracejí na chodce, (moto) cyklisty a řidiče, kteří se ve středu 16.září mezi 19. a 22. hodinou pohybovali po Horusicích a všimli si čehokoliv podezřelého. Zejména pohybu lidí či aut, případně odstavených vozidel. Totéž platí pro motoristy, kteří jeli v uvedené době po silnici kolem Horusic od Českých Budějovic na Veselí nad Lužnicí a dále od Veselí nad Lužnicí přes Lomnici nad Lužnicí na Třeboň.

„Zároveň žádáme řidiče, kteří mají ve svých vozidlech autokameru a v inkriminovanou dobu projížděli daným místem, aby záznam poskytli jihočeským kriminalistům. I zdánlivě bezvýznamná informace může kriminalistům v jejich práci pomoci," dodává mluvčí Lenka Kozoňová.

Podle serveru Novinky.cz Policie pátrá také po původu černých stahovacích plastových pásek, které byly při přepadení použity. Podrobnosti najdete v tomto článku.

Jde o lidi, kteří pro naše motorky vyrábějí díly, jsou jedněmi z nás, a drží-li stále motorkáři při sobě, tak můžeme-li jakkoliv pomoct, uděláme to. Doufáme, že se, i třeba s naší pomocí, podaří útočníky dopadnout. Každá, i zdánlivě bezvýznamná informace, v tom může pomoci. Veškeré poznatky k případu od vás policisté přijmou na bezplatné lince 158.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (41x):



TOPlist