yamaha_tenere_duben




Eicma: Peugeot má nový skútr Belville 125

Prezentace Peugeotu v rámci milánského motosalonu se nese ve znamení nového malého skútru s většími koly, který využívá také zcela nový stopětadvacítkový motor, a následně druhé generace tříkolky Metropolis 400, konkurující Piaggiu MP3.

Kapitoly článku

Aby mohl Francouzský Peugeot udržet krok konkurencí a také s novou normou Euro 4, musel pro malé městské skútry o objemu 125 ccm vyvinout zbrusu nový motor. Tím je jednoválec s názvem Smart Motion. Čtyřtaktní, vodou chlazený motor vyniká nízkým vnitřním třením, nabízí 11 koní při 7400 otáčkách za minutu a točivý moment 10.8 Nm. Motor se postupně objeví v kompletní nabídce skútrů této kubatury, zahrnující třeba modely Speedfight nebo Satelis.

Vedle stávající nabídky se však objevil ještě jeden zcela nový model a tím je Belville. Skútr na velkých kolech disponuje ABS a LED osvětlením, které vzadu ukazuje trojici lvích drápů – stejný prvek se nachází i na automobilech Peugeot. Do prostoru pod sedlo se vejde přilba a nechybí ani uzamykatelná přihrádka nebo USB nabíjecí port. V nabídce bude verze Allure s velkým uzamykatelným boxem a potom „sportovní“ varianta RS. Postupem času dojde i na větší kubaturu o objemu 200 ccm.

Další na řadě je zmíněná nová generace tříkolového skútru Metropolis 400. Nové šasi s novým odpružením má umožňovat komfortnější jízdu a zásluhu na komfortu mají i větší kola, která se zvětšila na 13 palců. O bezpečí se starají i větší brzdy. Původně měly kotouče 200 mm, teď mají 230 a samozřejmě i systém ABS.

Vedle toho se nový Metropolis pochlubí novým přístrojovým panelem, nabíjecím USB portem a také kontrolou trakce nastavitelnou ve dvou stupních. Skútr by měl být k dispozici od začátku příštího roku, zprvu jako speciální série RX-R, honosící se matně černou barvou s červenými detaily, elegantnějším nižším větrným štítem a hliníkovou vložkou podlahy.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist