yamaha_demo_tour




Perličky z výstavy 2

Přinášíme vám další zajímavosti z výstavy Motocykl.

Odklápěčky se sluneční clonou

Výstava je perfektní příležitostí pro porovnání různých výrobků a výběr či rovnou zakoupení výbavy na nadcházející sezónu. Jelikož moje stará Conceptka už dosluhuje, během výstavy jsem vybíral novou vyklápěcí helmu se sluneční clonou. Toto řešení je ideální pro řidiče s brýlemi na turistiku a klidnější jízdu.
Na výstavě bylo hned několik nových modelů, na stánek jsme si proto přinesli tři helmy vyšší třídy s cenou okolo 10 tis korun a důkladně je osahali a porovnali. V létě přineseme praktické zkušenosti za jízdy, teď si je můžete porovnat alespoň na fotografiích. V hlavních rolích účinkují německý Schubert C2, italský Nolan N103 a francouzský Shark Evoline.


Aprilia Shiver a Mana

Velmi zajímavými stroji se prezentuje Italská Aprilie. Pro mne je letošním favoritem kompaktní sedmpade Shiver. Obzvláště se zlatým rámem je barevná kombinace dokonalá. Motocykl působí hravým dojmem a kdo nechce litrové Tuono a rád by zůstal u tohoto typu motocyklu či značky, bude pro něj Shiver zajímavá nabídka.



Dalším velmi zajímavým strojem od této značky je Mana 850, u které je vše podáno v obdobném balení jako u Shiver, ovšem perličkou je absence spojkové páčky a využití elektronického řazení rychlostních stupňů s ovládáním pod levou rukojetí.

Doplňky SW Motech

Firma, která je známá především v západní Evropě, se začíná razantně prosazovat i u nás doma a dokonce do naší republiky přesunula i část výroby. Nápady, které jsem viděl na stánku, mě víc než zaujaly. Např. bajonetový systém zavěšení kufrů i samotné kufry jsou velmi precizní dílenskou prací. Navíc invence u tohoto druhu výrobku je opravdovou lahůdkou. Vše včetně držáku kufrů jde jednoduše demontovat během deseti sekund, a každý, kdo před dovolenou tráví několik hodin montáží nosičů kufrů, bude z tohoto systému nadšený.


Nesmím opomenout ani početnou skupinu dalších výrobků, jako jsou padací rámy na většinu druhů motocyklů a spousta držáku na foťáky, navigace a takvaky. Specialitou je vyvedené elektrické napájení do tankvaku s pouzdrem pro kamery, GPS, mobily a další zařízení. Navíc je zde i novátorské výklopné řešení přímo na tankvaku pro úchyt mapy nebo GPS.

BMW F800GS

Stánek BMW nabízí pro ČR výstavní premiérové uvedení téhle krásky. Musím uznat, že v reálu je daleko lepší, než se zdá z fotek. Vše pro Evropana okamžitě padne tzv. „do ruky“. Rozměry jsou ideální právě pro „výlety“ mimo civilizaci. S tímhle nářadím bych se vůbec nebál kamkoli po zeměkouli. Popravdě to asi je i záměr BMW.

Harley-Davidson Cross Bone a XR 1200

H-D si pro návštěvníky připravilo kromě všech očekávaných motocyklů i jednu opravdu aktuální novinku z konce ledna v podobě motocyklu FLSTSB Softail Cross Bone. Tento skvost jako by z oka vypadl motocyklům z poválečné historie, ale nenechme se zmást, tento softail není ochuzen o nic z techniky svých soukmenovců. Již od výroby je stroj vybaven krásnou Springer vidlicí a pěkně vysokými řidítky. Maximální výraz tomuto stroji dává i velice precizní sedačka na pružinách a další drobné detaily a prvky zpracování. Sečteno a podtrženo klasika a krása na dvou kolech přímo z továrny.

Velkou pozornost samozřejmě budí nové XR 1200, či rovněž novinka přinášející aktuální náhled na věc v podobě motocyklu Rocker. Z řady Dyna nás zaujal řízný a humpolácký Fat Bob, který s plnými koly vypadá rovněž zajímavě. Z motocyklů značky Buell je nepřehlédnutelná aktuální novinka Buell 1125R. Mohutnou přední masku opravdu nelze přehlédnout.

Informace o redaktorovi

Marek Hrodek - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist