globalmoto_duben_nolan




Papírová vystřihovánka Yamahy YZF-R1M

Ti z vás, kteří rádi staví modely závodních strojů nyní mají před sebou další výzvu v podobně rozsáhlé a velmi precizně provedené vystřihovánky špičkového stroje tří ladiček YZF-R1M. V roce 2015 tento motocykl Yamaha nasadila do řady šampionátů jako EWC, IDM nebo BSB a letos s ním absolvuje návrat do mistrovství světa superbikových motocyklů World SBK.

Navazujeme na úspěšné vystřihovánky Yamahy YZR-M1 (model 2013) Valentina Rossiho nebo terénních strojů Rally Dakar YZ450F (2014) a XTZ850R (1995) z loňského roku. Dnes máme k dispozici motocykl Yamaha YZF-R1, jenž bylo možné si v roce 1999 poprvé postavit ve verzi model 1998. Druhá možnost přišla s modelem 2007 a nyní máme šanci postavit stroj YZF-R1M (2015), který Yamaha poprvé představila v prosinci 2014.

Vystřihovánka je rozdělena do pěti bloků a každý z nich se velmi podrobně věnuje danému dílu motocyklu. Jednotlivé komponenty jsou buď v barvě nebo bílé, určené pro dodatečné lakování dle určité předlohy. Vše je společně s podrobnými návody ve formátu PDF.

Co je potřeba k tomu, aby tato vystřihovánka spatřila světlo světa? Kromě času, přesnosti a trpělivosti je to barevná tiskárna, kvalitní papír formátu A4, skalpel, nůžky a lepidlo.

Stavba modelu YZF-R1M (2015) – Yamaha Motor

Pokud se Vám model podaří sestavit, pošlete výsledek své práce na elektronickou adresu redakce Motorkáři.cz.

V letošním roce dokázal postavit stroj Yamaha YZ450F čtenář Petr Anděl, jenž odvedl fantastickou práci. Pro motivaci si s Petrem můžete přečíst rozhovor z dubna 2015. Hodně štěstí při stavbě.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist