globalmoto_duben_nolan




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
privateer (-8) napsal 09.08.2010 v 17:18

tak a te´d nám to uzákoněj a budeme mít po ptákách za mě ani náhodou.Nevidím jedinej důvod proč bych to na sebe měl dávat.Takže ať si v tom i nadále jezdí zakladatel reflexního víkendu a neotravuje s tím ostatní.

Moty1 (0) napsal 18.08.2008 v 13:53

zdravím, je mi líto, ale tuto akci jsem nějak prospal , už jsem viděl taky pár motorkářů ve vestách a řekl bych, že je to o mnohem lepší . Samozřejmě nejsem pro to, aby se to stalo pravidlem pro každodenní jízdu, ale jednou do roka ten sraz vestařů, tak to není vůbec špatnej nápad , takhle se připomenout plechovkářům, určitě bych se zúčastnil, ale chtělo by to dát nějakou dobu dopředu vědět a hned na úvodní stranu.ne-li do zprávy v profilu Hodně km bez nehod

Uzna (0) napsal 22.06.2008 v 14:40

Akce jsem si vsiml nahodou,bylo to uz v pracovnim tydnu a napad rozhodne vitam a hodnotim jako dobrou myslenku. Motocyklistu sice s vestou bylo minimum,ale zato byli pekne videt.Sam zacnu ve veste jezdit dle znameho reklamniho sloganu "Image je nanic,poslouchej instinkt..". Preju vsem mnoho stastnych kilometru bez nehody..

Sid978 (0) napsal 22.06.2008 v 00:04

V reflexních bundách tu na motorkách do práce jezdí skoro každy. :o :o //www.parakeetprint.co.uk/jackets-c-107.html Bydlím 2 roky v Severním Irsku. Je mi smutno z toho co se u nás děje

TA1956 (0) napsal 12.06.2008 v 16:48

Vesty jsou blbost, až nás začnou média vybarvovt i v jiném světle nž jen že všude jezdíme než hovada...lítám v autě jezím na motorce, když to jde letím, když ne počkám. Ale pokud sedím na motorce sleduji chování okolních aut s dvojnásobnou pozorností, neb jsem si vědom toho, že až do někoho , něčeho narazím bude to bolet, vyzkoušel jsem před x lety na Simsonu v malé rychlosti - nezapomněl jsem. Jen když se člověk sune mezi kolonami, neb je místo a blb v dodávce vidí a díru schválně zavře tak bych vraždil. Stejně tak joako pokud v autě (i na motorce) jedu podle předpisů a dodávka mi dýchá na zadek. V obou případech stejěn pak vysvištím, že dodávkář zůstává v dáli. Je to oampani a ve vzrůstající agresivitě... příklad za všechny, měl jsem kolegu, jednou jsem ho náhodou dojížděl (oba v autech) na dálnici - já 170 on asi 110, chytrý klučík se rozhodl, když už jsem byl skoroza ním, že mě vychová a vyhodil blinkr a "předjížděl" no měl jsem toho plné brýle... paradoxně, když jsme to potom řešili v práci udělal to schválně, abych jezdil taky pomalu jako on. Vzpomněl jsem si na dobu, kdy jsem jednou s kamionem skončil na trávě vedle podobného chytráka,abych ho nevyhrnul a v duchu mu přál aby jeho vyhrnula za podobných okolností třeba H2.Howgh.

fogg (0) napsal 10.06.2008 v 20:21

Od toho víkendu si beru reflexku vždy když se protahuju Prahou-zatím to na čtyřkolový řidiče fakt funguje...Dík

adys (0) napsal 03.06.2008 v 20:31

jezdil jsem celej víkend a nepotkal kromě sebe nikoho :o... příště to zveřejněme dřív a víc nahlas a bude to super

Sim (52) napsal 03.06.2008 v 18:19

xtezeto > procentualne lip vychazi se vubec nenarodit

XTeZeto (80) napsal 03.06.2008 v 17:41

Jezdit podle pravidel a s mozkem v palici.To je nejůčinnější prevence před smrtí.

Sim (52) napsal 03.06.2008 v 17:27

Ja ve veste jezdim uz par let a dovolim si neco ze zde vyrceneho potvrdit a neco vyvratit:

- svetla vesta pres cerny hadry znamena, ze je v lete mensi horko, diky tomu, ze je v podstate ze sitoviny, tak na luftovani nema vliv ... rozhodne se clovek nepari vic.

- na dalnici na jednu stranu neni prijemny, jak vesta vlaje, nicmene ten fakt, ze vlaje, jeji viditelnost dokaze jeste znasobit.

- pokud jedu bez vesty, predjizdi me pri dodrzovani rychlostnich limitu ve meste mnohem vic nedockavcu, nez s vestou.

- i pri jizde mimo asfalt se mi vesta osvedcila (i kdyz je to na hranici zneuziti), pokud jsem tam, kde nemam co delat, ve veste, zatim se nikdo z lidi neodvazil remcat. Bez vesty se remcalu najde spousta. Navic srnky ani zajici vestu nenosi, takze po lesnich cestach jezdim s pocitem, ze pokud me trefi myslivec, nema se na co vymlouvat.

- prestoze se chovani ridicu aut a ohleduplnost vuci motorkam zejmena ve stojicich kolonach behem poslednich par let dost zlepsilo, porad je znat, ze pri jizde s vestou se snazi uhybat ke kraji driv a ochotneji.

Tak a ted par reakci na konkretni prispevky:

Durex - pises, ze pri rychlosti 100 je ti helma houby platna, pokud do neceho narazis. Tady samozrejme souhlas, nicmene ten rozdil je znat hlavne pri rychlostech podstatne nizsich. Ve meste povolena 50ka je srovnatelna s padem z 5teho patra - a i kdyz jsou vyjimky tech, co takovy pad prezili i bez prilby, rozhodne pri takovem narazu prilba nejaky smysl ma. Proste podobne jako bezpecnostni pasy v aute, nejvetsi prinos je v mestskym provozu.

Pavel73 - jo, to je to, co me taky dost prudi, jenze s tim tezko delat neco jinyho, nez si myslet neco o magorech.

Nekdo tu zminoval (ted nemuzu najit kdo), ze jezdeni "oblecenej" vstepujou uz v autoskole - nerikam ze to nekde nedelaji, ale bohuzel vidam v posledni dobe cim dal tim casteji "motoskolu" na relativne nove motorce, ale bohuzel s instruktorem v keckach a v kratasech. Co si z toho odnese novopeceny majitel ridicaku asi nema smysl zduraznovat ...

... takze dotaz do placu: Nebyla by rozumna nejaka akce zamerena na "spravny vzor" v autoskolach? Predpokladam, ze se sice najde spousta tech, kterym jde jen o papir, ale porad je ve me (snad ne naivni) pocit, ze vetsina ma zajem se skutecne neco naucit a tem by minimalne pomohlo, kdyby pri vyberu autoskoly vedeli, s jakym pristupem se tam muzou setkat.

mr_toshi (1) napsal 03.06.2008 v 17:01

Byl jsem o víkendu na cestách, ne na motorce, ale autem. Jednoho nebo dva vestaře jsem potkal. Chválím nápad zviditelnění se kladně. Ale stejně pro své zdraví můžu maximálně udělat to, že když sedlám moto, tak si představit, že v každém autě sedí blb a měl bych čekat nečekané. A když jedu v autě tak obráceně. Je každého věc čím a jak jezdí, do té doby než to odskáče někdo jiný jeho vinou. A jestli někdo jezdí v trenkách a tričku - až mu to jednou šklhne, tak pochopí. V téhle věci musím pochválit všechny holky (ty co řídí). Zatím co jsem tak viděl, tak všechny oblečené jak se patří.

kawašuky (0) napsal 03.06.2008 v 11:19

Na tuto stránku chodím + - dvakrát týdně a informace o reflexním víkendu mi unikla.Přijde mi to jako dobrý nápad, protože i já jsem spatřil několik vestařů a byli viditelní mnohem dříve.Sraz popelářu je dobrý nápad a rád ho podpořím.Případné info pošlete do profilu děkuji.Motor v srdci všem...

moranka (0) napsal 03.06.2008 v 09:51

no nevím, jaké mají zkušenosti Ti, co ve vestách jeli, ale my teda takové smíšené- abych to nazvala přesněji. Vyjeli jsme v sobotu ve vestách (město- okresky i nakonec kus dálnice) ve městě celkem dobrý, ale okresky . Situace- jedeme-dojedeme auto někde před obcí, najednou obec, řidič koukne náhodou do zrcátek a vidí za sebou 2 motorky a uvědomí si že ne nich je cosi žlutého a šlápne tak na brzdu, že div nesmykuje sám- za nikoho se nelepím- já se dost bojím, další situace mimo obec- zase dojedeme auto, značka zákaz předjíždění, dvojitá plná a zase koukne do zrcátek a div že nevjede do škarpy, jak se vám snaží uhnout. Tak nevím jestli tohle zrovna přispěje k bezpečnosti na silnici . Závěr pro mě: já měla dobrý pocit, že mě je víc vidět, ale co dělali řidiči aut, tak to už pravda bylo jiné kafe. Jinak v sobotu jsme z Ovy do Mor. Třebové potkali ve vestách 2 motorkáře- krom nás 2.

dasik (10) napsal 03.06.2008 v 09:36

viděl jsem asi dvě vesty. ale jen mě napadá jaké procento
motorkářů v ČR sleduje byť jednou týdně tento web?

VFRi (0) napsal 03.06.2008 v 09:16

V neděli večer jsem si konečně koupil u benzínky vestu (95 Kč). S tou reflexní žlutou jsem měl hned lepší pocit, jelikož jezdím komplet v černý kůži. Někdy opravdu stačí jen málo a plechovkář Vás přehlédne. Nikoho jiného ve vestě jsem za celý víkend nepotkal. Napadlo mě udělat sraz vestařů a pak nějakou společnou vyjíždku, aby ta akce byla více vidět :). Navrhuju sraz v sobotu sedmého na letišti ve Tchořovicích (jihozápadní Čechy). Honza

Sharki (0) napsal 03.06.2008 v 09:15

Já nahrkal 1200km za 4dni a nějaké vestaře jsem podkal,měl jsem ji sebou a ani mě to nenapadlo.Rád takovou akci podpořím ,vůbec by neškodilo ,abychom jednou za rok ukázali všem ,že jsme kámoši a né jenom bezmozci.Já když jezdím přes obec padesát ,tak mě ukazujou plechovkáří prsteníček ,co zavazím,samozřejmě někteří.Mám i dobré zkušenosti na plné ,že mě uhnou na krajnici a nechají předjet ,ale nikdy nezapomenu jim hodit díkec ,nemusej že?

janotik (0) napsal 03.06.2008 v 09:14

Ve vestě sem jel pátek, sobotu i neděli. Potkal sem jenom jednoho popeláře, ale mělo to smysl, určitě. To, že na silnicích nezemřel ani jeden motorkář asi nebude přímá úměra, ale někoho to zachránit mohlo. Souhlasim s tim jako s tradicí, jak už tady někdo navrhnul. Podobný akce rád zase podpořím a vesta se mi na trvalo přesunula z auta pod sedlo.

papula (0) napsal 03.06.2008 v 08:50

Akce určitě dobrá všechno co nás zviditelní pro všechny ůčastníky silničního provozu bych určitě podpořil.Za těch patnáct let co jezdím na motorce si nemůžu nevšimnout hořšícího se chování autařů vůči nám.Ty lidi by si měli uvjedomit jak je lidská schránka křehká a jak málo stačí aby to skončilo tragédijí.

Warthog (8) napsal 03.06.2008 v 07:50

Makan: no to je taky luxus! No jo, dětičky.

makan (0) napsal 03.06.2008 v 07:46

Akce dobrá, ale k čemu ? Veřejnost si stejně více pamatuje ty blbce co nám dělaj ostudu. Já včera potkal X motorkářů a pamatuju si jen jednoho ze Šaratic, kterej tam před základní školou jezdil jak prase po zadním, na své HUSQWě a když dojel autobus a začli vystupovat roštěnky tak to otočil a na novo tam a zpátky . Mařky si myslely zas jeden s malým a velkou motorkou, ale u dětí s brašama na zádech měl očividnej úspěch... Jo a vestu měl riflovou

Warthog (8) napsal 03.06.2008 v 07:45

No jistěže plechovkáři čuměj, protože myslej, že jede policajt. A to je právě dobře, jen ať čuměj! (ovšem co si myslej o nás, popelářích, to nevím). Každá taková akce má smysl.
U němců je to malinko jiný, ty jsou ujetý na předpisy a nařízení a navíc nic moc blbýho nevymejšlej. Svoboda volby je hezká věc, ale co vlastní bezpečnost? Nepřijde mi cáklý jezdit ve vestě, je to jen osobní přístup každého z nás.(Daleko cáklejší je jezdit v kraťasech) A věřte, že i když jedete zalehlí na nádrži, tak aspoň centimetr vesty je vidět a v ten moment to má smysl. Tourer to samý, já ho mám taky. Jezdíte taky autem? (to je blbá otázka) Všimněte si toho.

-MILHAUSE- (0) napsal 03.06.2008 v 06:32

Vestu jsem měl jen v pátek.Uspěch určitě měla.
Ale to že mam vestu (reflexní) a tu díš sem vidět neznamená že mužu jet oto rychleji.tak na to pamnatujme bratři.aby se nám ta statiska příští víkend nestala osudnou

bystřické-1 (2) napsal 02.06.2008 v 23:31

měl sem vestu v pátek i v sobotu barvy zelené,byl jsem nadšen z chování plechovek,páč vůbec nevěděli,jestli to náhodou není policie lol tak většinou šli stranou,ikdyž pár blců se našlo.dobrá akce

MikeScooter (1) napsal 02.06.2008 v 23:08

Tak já jsem v pátek na motorce vyjel a vzal jsem si i vestu. Žádného jiného motorkáře ve vestě jsem neviděl. (Vrchlabsko) S tím tradičním víkendem ve vestě bych souhlasil. Plechovkáři by si nás měli před sezónou všimnout a možná by jim to i chvíli vydrželo ...asi ne, ale bylo by to vztřícné gesto pro naší bezpečnost před sezónou...

pavel73 (12) napsal 02.06.2008 v 22:33

Ahoj,reflexní víkend je fajn pokud nepotkáte magora jako já...Jezdím na motce v klidu a tento víkend jsem si vestu nevzal,nemám:)Jel jsem si takhle tuto sobotu přes obec v klidu 50km/h a dojel mě jeden "kolega"na sportu,když zjistil,že jedu úplně podle předpisů,tak mě hned předjel a ukázal mi prostředníček...Co jsem si měl o něm pomyslet?Napadlo mě,že kdyby se rozmázl o Tatru,tak že by mě to ani nemrzelo.Nevadí mi,že on jede nepředpisově,ale nasralo mě,že mu vadí,že tak nejezdím taky...Ale jinak všem normálním řidičům přeju vše nejlepší.

Pro_man (0) napsal 02.06.2008 v 22:06

Taky se mi akce líbila potkal sem jednoho motorkáře s vestou sám sem s ní taky jezdil... K nechápavým pohledům řidičů osobních aut můžu jen dodat že třeba budou pátrat proč jsme měli vestu..Supe nápad

jerzy_VFR (0) napsal 02.06.2008 v 21:51

V Bílovci u Hanky měl vestu jenom kámoš co sem tam s ním přijel, a lidí tam bylo požehnaně. Nic moc, ale nemusí hned pršet že...Akci moc chválím, konečně někdo kdo nekecá, nebuzeruje a nenařizuje, ale jedná.

jardad (0) napsal 02.06.2008 v 21:41

Jak jsem mohl sledovat provoz motocyklů v Londýně, tak je úplně běžné jezdit ve vestě a mnohdy i mimo město.

Zdenál63Bahňák (0) napsal 02.06.2008 v 21:37

Zdarec,
sic jsem bahňák a tam kde jezdím mne vesta na nic není,nicméně můj názor je, že ve vestách to rozhodně není.

Standa-Šumpik (0) napsal 02.06.2008 v 21:12

V neděli jsem si udělal vyjížďku po východních čechách a nikoho ve vestě jsem nepotkal. Škoda. Dnes jsem jel autem z Pardubic na Holice v předjížděli mne 2 GSX-R, ve vesnici, přez plnou čáru, poté si smlsli na kamionu v zatáčce a také přez plnou. Na jedné jela vzadu slečna jen v tričku a na druhé byl pilot také jen v tričku a kraťasech. Nejsem žádný svatoušek, ale takhle budeme bráni na silnicích pořád za ty špatné.

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist