yamaha_demo_tour




Oblečení a doplňky na Motosalonu

Kromě motocyklových značek se na brněnské výstavě prezentují se svými novinkami i výrobci oblečení a příslušenství. Zmapovali jsme, co na jejich stáncích najdete a jaké novinky sebou přivezli.

Kapitoly článku

Arai

Oficiálnímu dovozci Araiek do ČR se opět po letech povedlo přivézt do Brna servisní dodávku se zaměstnanci z evropské centrály Arai. Vlastníte-li japonskou přilbu, nezapomeňte si ji vzít sebou a nechte si ji oservisovat. Veškeré práce a drobné servisní díly jsou zdarma, tak proč toho nevyužít a nenechat si prohlédnout přilbu od těch nejpovolanějších?

Kromě toho si můžete prohlédnout novou přilbu Renegade-V. Mimo všech standardů přileb Arai nabízí agresivní vzhled hodící se například na powercruisery, ale třeba i na naháče. Upravená je zejména bradová část skořepiny a nový systém uchycení plexi. Cena začíná na 15 890 Kč.

ASP Group - LS2

Kromě čtyřkolek si můžete na stánku ASP prohlédnout, nejen, nové přilby LS2. Jsou tu k vidění téměř všechny letošní novinky, například závodní přilbu Arrow v novém designu, sportovní přilba se sluneční clonou Challenge v designu Héctor Barberá a motokrosová přilbaSubverter s 23 větracími otvory.

Kromě přileb si můžete prohlédnout spoustu čtyřkolkového příslušenství, třeba od značky Shark nebo oleje a kosmetiku Maxima.

Autosol

Zastoupena je i kosmetika společnosti Autosol včele s oblíbeným čističem výfukových svodů.

Boblbee

Značka POINT65°N vám toho asi moc neřekne, ale batohy Boblbee už asi ano. Jde o dnes už legendární, „plasťáky“ ze Švédska, které zároveň slouží jako páteřový chránič. Mimochodem, jeden takový batoh jsme měli v redakci v testu. Na Motosalonu se můžete také přesvědčit, že batohy nemusí být vyrobené jen z ABS plastu, prohlédnout si můžete i limitovanou chromovou verzi. Té jsou dva kusy pro Čechy a Slovensko. Pokud si na stánku objednáte nový batoh GTX 25L, získáte k němu cargo síť zdarma.

Bonmoto

Bonmoto, jako dovozce přileb HJC do ČR, se soustředí právě na tento svůj sortiment, v čele něj na novou vyklápěčku RPHA 90. Kromě toho se určitě zastavte v jejich fotokoutku, protože kdo se vyfotí, může na jejich fb profilu soutěžit o přilbu RPHA 70 v hodnotě 11 900,-.

Bonmoto pořádá také ve dnech Motosalonu dny otevřených dveří, kde si můžete prohlédnout a vyzkoušet všechny ostatní novinky značek, co mají v portfoliu. Například si prohlédnout novou vyklápěčku AGV Sportmodular nebo novinky od RST, Rev´it, Dainese, Alpinestars a samozřejmě HJC. V rámci Motosalonu na prodejně se rozšiřuje otvírací doba (sobota 8-18, neděle 8-16), probíhají slevové akce jak na místě, tak v eshopu a pokud se zastavíte na prodejně, můžete očekávat občerstvení zdarma.

Cappa Racing

Na stánku číslo 211 v hale F na vás čeká oblečení, obuv a ostatní doplňky z produkce nové značky Cappa Racing. Jde o vlastní výrobu značky, která z části probíhá v Letohradu. Zároveň si můžete prohlédnout novou kolekci španělské značky Degend a designové italské přilby CGM Italia. Všechno zboží si můžete samozřejmě zakoupit za zvýhodněné veletržní ceny.

For Street Racing

Nová jednodílná kombinéza se slidery na loktech James Elison Replica, a nejen ta, visí na stánku 4SR. Najdete na něm třeba také kombinézu Racing Neon nebo novou bundu z voskované bavlny Waxed Classic, která je lehká a zároveň odolná.

Na stánku visí i originální závodní kombinézy, například Kuby Smrže z letošních testů, nebo ta, co měl na sobě Alastair Seeley, když se ve 240 kilometrové rychlosti poroučel k zemi. Z Kubovy kombinézy se chystá replika, a to i v dvoudílné varianě, Seelyho se nově bude šít v perleťových barvách. A pokud už máte veškeré vybavení, můžete kouknout na civilní kousky 4SR.

4SR pro vás s Kubou Smržem připravilo také video, jak správně vybrat kombinézu.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Geneze

Rukka, to je kvalitní finské oblečení. Hlavní roli na stánku Geneze hraje bunda Rukka Roughroad ve třech barevných provedeních. Kromě toho má Geneze svůj vlastní Schuberth stánek, kde najdete nejnovější variaci na vyklápěcí téma, model C4.

Globalmoto

U Globalu určitě stojí za prozkoumání nové přilby. Od Nolanu je to vylepšená vyklápěčka N100-5, která je tišší, než její předchůdce. Pod Nolan spadá i firma X-Lite, ta má novou racingovou přilbu X-803. Vychází z populářního modelu X-802RR, má ale nový tvar, propracovanější ventilaci a úplně nový interiér. Poslední novinkou je sportovní Bellka s názvem RS2. Ta vznikla na základě poptávky zákazníků, kteří si vyprosili místo samozatmavovacího plexi vnitřní sluneční clonu.

Další novou značkou na stánku GlobalMota je Cyber Gear, můžete si prohlédnout také interkomy Sena, a to modely 30K, 10C EVO, 20S EVO.

Helite

Určitě si pamatujete stánek Helitu, kde se bijí lidé po zádech baseballovou pálkou. Letos představují novou cestovní bundu Touring, která je samozřejmě vybavená airbagovým systémem Turtle. Bunda je ušitá z Cordury a kromě airbagu nabízí také další vychytávky. Zastavte se u Helite a prozkoumejte ji.

Spolu s ní i novou čopráckou koženou vestu, samozřejmě s airbagem nebo vylepšenou verzi závodní vesty GP AIR 2. Její záda jsou vybavena suchým zipem, kdy je možné v případě nehody vyměnit jen tu poškozenou část, navíc je umožněno snadné umístění log sponzorů.

Intercars (Shark, Segura, Bering)

Výše uvedené značky k nám nově dováží společnost Intercars, na stánku jsou důležité novinky Sharku (Drak, Skwall 2), nebo třeba nové textilní bundy Bering Zodd a Greenwich.

Lazer

Na stánku výrobce přileb Lazer můžete okouknout model Lazer Bayambo v replice Adama „Special“ Peschela. Má integrovanou sluneční clonu, vyjímatelný interiér, hledí s pinlockem, 4 hvězdičky v testu SHARP a pětiletou záruku. Kromě téhle repliky je na stánku vystavena i otevřená přilba se štítkem Mambo EVO, karbonová vyklápěčka Monaco EVO 2.0 a vlastně prakticky celá řada Lazer. Pokud se vám Lazerky líbí a plánujete nějakou koupit, určitě vám přijde vhod výstavní sleva 10%.

MBW

Jihočeská firma se chlubí novou kolekcí. V té najdete dámskou třívrstvou bundu Lioness s reflexními prvky, letní prodyšný komplet pro obě pohlaví Summer, stylovou pánskou třívrstvou bundu Eagle, dále pánskou bundu s reflexními prvky Blade-R a nakonec třívrstvý cestovní komplet Nestor. Všechny kousky jsou ušité z lehké a velmi pevné textilie, vybavené bezpečnostními švy nebo třeba YKK zipy.

M.C.F. cz

Ze Slušovic do Brna přivezli kolekci 2018 nově vzniklé firmy Eleveit, stánek navštívil dokonce majitel firmy z itálie, pan Zanatta, mimo jiné bývalý šéf Oxtaru. Firma se nyní zaměřuje na kvalitní obuv, rukavice i ostatní moto oblečení. Vrcholem v jejich nabídce jsou závodní boty RC Pro s kloubovou ochranou kotníku ukrytou uvnitř boty.

Z druhého konce Evropy je belgická Richa a je to znát i na jejím zaměření. V Belgii není takové počasí, jako ve slunné Itálii, proto rozšiřují nabídku svého Gore-texového oblečení. MCF dováží do Čech i přilby, hlavní značkou je Scorpion, který pro letošek vyvinul novou přilbu EXO-1400 a na stánku je dokonce v celokarbonové variantě. Další helmařskou značkou na stánku je Astone se svojí kolekcí retro přileb. 

A ještě něco na nohy, v případě MCF si můžete prohlédnout a vyzkoušet novinky od TCX a Formy. Od první jmenované firmy jsou to inovované sportovní RT-Race s propracovaným chráničem kotníku, od druhé zase další generace krosové boty Predator 2.0. Jako poslední stojí za zmínku servisní stojany od italské značky LV8.

M-Style

U M-Style to hraje všemi barvami. U jejich chráničů páček a racingových páček můžete vybírat z velkého množství barevných kombinací tak, aby perfektně seděly k vaší motorce a vašemu vkusu. Další zajímavostí na stánku jsou kompletní moto stojany a hlavně nastrojená Kawasaki Z 800.

Megamoto / Megamax24

Firma začínající s prodejem pneumatik neustále rozšiřuje pole své působnosti. Jednak expanduje do ostatních zemí EU, a pak také prodává náhradní díly na motocykly. Z toho důvodu se rozhodli pro změnu názvu a na Motosalonu už vystavují pod novým jménem Megamax24. Přesto jsou pneumatiky jedním z hlavních pilířů jejich nabídky. V expozici proto najdete jak nové pneumatiky Dunlop (Trailsmart Max a SportSmart TT), tak také ty, které výrobce dodává například pro Harley-Davidson. Dalšími zastoupenými značkami jsou Maxxis a CST se svými čtyřkolkovými a motorkovými pneu, motobaterie Dynavolt a řetězy Afam. Kromě produktů můžete na stánku zastihnout závodníky Františka Smolu a Olgu Roučkovou, kteří zde mají autogramiády.

Modeka

Německá značka na stánku prezentuje nový top cestovatelský komplet s názvem Panamerica. Tři vrsty, odepínací membrána Sympatex, spousta větracích otvorů, bunda i s kalhotami vás vyjde lehce přes osmnáct tisíc. Ve výrobní hiearchii je pod ní bunda Tacoma v nové dvojkové verzi. U ní je hlavní novinkou tmavá barva.

Dobrým poměrem cena/výkon chce zabodovat nový komplet Chekker. Yankari se jmenuje nová textilní bunda zaměřená na naháče a silnici. Modeka také představila nové kevlarové džíny, které vyrábí pod značkou City Nomad a úplně novou značku koženého oblečení TRP, o ní ještě určitě uslyšíme.

Motopoint

Motopoint, jako distributor, má svůj stánek pojatý prezentačně, nikoli prodejně. Vévodí mu devět výstavních stěn ve tvaru písmene Y, které doplňují tři motocykly, vše slouží k prezentaci výrobců, jako jsou například Bel-Ray, Shad, K-Tech, DID, Supersprox, Polisport, NGK, neboli oleje, kufry, tlumiče, řetězy, ale je toho k vidění mnohem víc. I když stánek není prodejní, není s nákupem vystavených předmětů problém. Na stánku najdete mapky s prodejními místy, kde můžete zmíněné produkty zakoupit. 

Motozem

Téměř sto metrů čtverečních má letos stánek eshopu Motozem, najdete na něm novinky pro rok 2018 od značek MT Helmets, RSA a Street Racer. V nabíce přileb MT jsou zastoupeny všechny druhy helem, na které si vzpomenete. Intergální, vyklápěcí, otevřené i krosové. Mezi novinkami od značky RSA jsou hlavně boty, a to jak sportovní, tak cestovní nebo také nízké moto tenisky. Poslední značka Street Racer má pro letošek připravené hlavně nové stylové bundy, kde nechybí ani klasika v podobě křiváků.

Psí Hubík

U Hubíků kladou od počátku své výroby maximální důraz na bezpečnost a osobní přístup a to se odráží i v jejich expozici. Kolekce pro rok 2018 je rozdělená do dvou kategorií sport/závody a cestování. První kategorii zastupují jedno i dvoudílné kombinézy. Ty na výstavě reprezentuje hlavně jednodílka Karla Abrahama pro MotoGP vybavena airbagovým systémem Dainese D-air a dámská černo-stříbrno-růžová kombinéza - skvělá demonstrace toho, jak moc složité designy Psí Hubík zvládne díky technologii tisku do kůže.

Z oblečení pro cestování si můžete prohlédnout vrchol produkce, novou bundu Brilla a kalhoty Scuro. Jde o první textil dosahující parametrů ochrany jako má kožená kombinéza. Cestování bez kompromisů. Kromě maximální bezpečnosti se při vývoji soustředili ještě na dosažení ideálního tepelného komfortu a komfortu ve vysokých rychlostech. Bunda je navíc pro zvýšení pasivní bezpečnosti vybavena patentovaným systémem se světlovodivým kabelem Scilif.

Mezi ostatními vystavenými kousky musíme vyzdvihnout nové kožené oděvy s džínovým vzhledem. Zastupuje je bunda Dream Jeans, další novinkou jsou pohodlné kalhoty v kombinaci textilu a kůže Champions 65. Moderní materiály se postarají o bezpečí a pohodlí zároveň, díky grafice na kožených dílech, odkazující na slavná 60. léta českého motocyklysmu, zase budí zaslouženou pozornost.

RD Moto

V Brně nechybí ani český výrobce doplňků na motorky RD Moto. Na jejich stánku najdete řadu kvalitních produktů v široké škále barev. Páčky, padáky, závažíčka, ochrané rámy, vše s nálepkou Made in CZ. Součástí stánku jsou i dvě motorky vkusně vybavené zmíněnými doplňky.

Repsol

RST / Wolf

Tyhle dvě značky se na Motosalonu objevují poprvé a zatímco značka RST už je u českých motorkářů dobře známá, druhá anglická značka Wolf si k nim teprve musí najít cestu. Na stánku najdete ty nejzásadnější novinky z kolekce RST v podobě cestovního kompletu Adventure III nebo bundy, která vznikla ve spolupráci s legendární Tourist Trophy, nová je i oblíbená kombinéza Tractech Evo 2 v dvoudílné variantě. Pokud vám to nestačí, můžete kouknout do 180 stránkového katalogu RST 2018 v češtině.

Kromě toho se na stánku dozvíte o novém nařízení EU, podle kterého budou motocyklové oděvy klasifikované jako osobní ochranné pomůcky. Co to znamená a jak se vás to týká se dozvíte právě na stánku RST, kde vám to ochotně vysvětlí.

Sumoto

Sumoto zastupuje na českém trhu německého výrobce příslušenství SW-Motech. Ten na podzimním veletrhu Eicma představil nové plastové kufry pro naháče Urban ABS o objemu 16,5 litrů a ty si zde samozřejmě můžete prohlédnout. Stejně tak kolekci brašen z balistického nylonu Sys Bag ve třech objemech 10, 15 a 30 litrů. Omrknout můžete i inovované boční textilní brašny Legend Gear LC1 a LC2, nyní i v černé variantě a vylepšené hliníkáče TraX ION. Ty mají nejen nový název, ale hlavně se u nich změnila technologie výroby, když nýtování nahradilo svařování.

Wemoto

Na stánku Wemota si můžete nejen prohlédnout vystavené náhradní díly, jde totiž o jednoho z největších on-line dodavatelů dílů u nás, ale také koupit oplétané brzdové hadice Hel s 15% slevou. A je jedno, jakou barvu zvolíte.

Yshop

Pražský Yshop návštěvníky láká na novinky od italských značek Dainese, AGV, Rizoma, k nim přidává německý Held a japonský Arai. Nejen díky povinnému nošení airbagových kombinéz v MotoGP, které platí od letošního roku, stojí za to si prohlédnout kolekci Dainese vybavenou systémem D-Air. A nejen prohlédnout, ale i osahat.

O nic menším lákadlem stánku je Thruxton 1200R. Ten je sám o sobě povedeným klasikem, v Yshopu ho ale ještě vylepšili pomocí doplňků Rizoma. A vážně to stojí za zhlédnutí!

Ostatní

Na brněnském výstavišti nechybí ani pár prodejců s "exkluzivním motorkářským" zbožím :) 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
alda65 přispěl 2 Kč
LOFO přispěl 2 Kč
NP přispěl 2 Kč
Richardsimek přispěl 2 Kč
Dawes přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist