yamaha_mt09




Nové testové otázky v autoškolách také ve formě videa

Zástupci ministerstva dopravy, Asociace autoškol a Ředitelství služby dopravní policie PČR dnes představili nové zkušební otázky. Uchazeči o řidičské oprávnění budou od 13. února 2022 v rámci teoretické zkoušky odpovídat na 35 textových otázek a tři video otázky.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

„Bezpečnost silničního provozu je jednou z mých priorit, proto oceňuji, že v první polovině února letošního roku budou do testů pro nové zájemce o řízení zařazeny nové otázky, které připravují na každodenní situace za volantem. Také se v této sadě poprvé u nás objeví i video otázky, což je věc, kterou budeme v budoucnu dále rozvíjet,“ říká ministr dopravy Martin Kupka. „Naším cílem je tzv. VZOR = Vzdělaný-Zdatný-Odpovědný-Řidič, který má znalosti, ovládá vozidlo a uvědomuje si důsledky svého chování. Jsem přesvědčen o tom, že balík nových otázek nás k tomuto cíli u těch, kteří s řízením teprve začínají, zase o trochu posune.“ Nové otázky by tak neměly být jen dalším zmatkem do hlav uchazečů, jako spíše praxí generované případy, v nichž se často akcentuje věc, která na dnešních silnicích poměrně často chybí – předvídavost.

Aktuálně tzv. Věstník dopravy obsahuje 855 otázek a v nejbližší době do něj přibude dalších 120, z toho 20 tzv. dynamických. To jsou pěkně udělané video sekvence, které jsou následně uchazečem vyhodnocovány. K dnešnímu dni jich je na webu Noveotazky.cz hotových šest, těch klasických textových přibylo zatím 70. Určitě neprohloupíte, když se na ně také podíváte a vyzkoušíte si je!

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 30 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
RihaViktor přispěl 5 Kč
L6L přispěl 5 Kč
Zdenek54 přispěl 5 Kč
Z1000SX_Petr přispěl 5 Kč
todik77 přispěl 5 Kč
vladanh přispěl 5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist