yamaha_mt09




Norton oznámil nový model Dominator SS

Někteří z vás možná zaregistrovali projekt Domiracer, který britská značka vyvinula zhruba rok a půl zpátky. Jednalo se o traťovou motorku s nádechem café raceru, která byla víc než co jiného hlavně prezentací toho, že je Norton stále při síle.

A právě nyní dorazily z Nortonu další, výrazně lepší zprávy. Domiracer totiž nezůstal jen u malosériovky na trať, ale stává se z něj plnohodnotný model. Bude se jmenovat Dominator SS a Norton tím oživí jeden dlouho zaniklý název. Oproti Domiraceru musel silniční model samozřejmě shodit některé prvky, které byly drahé a náročné na výrobu, výhodou je ale možnost vyššího počtu kusů a také cena. 698 tisíc korun sice rozhodně není málo, ale ručně stavěný Domiracer stál 840 tisíc, takže rozdíl je značný.
První Dominatory SS budou k dispozici pouze pro domovskou Británii a to pouze v počtu padesáti kusů. Již během příštího roku se však odehraje uvedení motorky na světový trh a s ním přijde i větší série, určená pro všechny. Do budoucna by měl následovat ještě slabší model bez SS označení, který bude mít pravděpodobně obyčejnější výbavu a možná i slabší motor. Oproti SS variantě si tak asi budeme muset odpustit odpružení Ohlins, monoblokové brzdy Brembo a možná i paralelní dvouválec o objemu 961 ccm s výkonem 80 koní.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist