husqvarna_svartpilen_801_2




Podívejte se na vybrané novinky od Globalmoto pro letošní sezónu

Firmu Globalmoto můžete znát z mnoha důvodů. Její aktivity se totiž týkají jak prodeje motocyklů značek Suzuki, Ducati, Piaggio Group nebo čtyřkolek TGB, Arctic Cat a Linhai, tak dovozu přileb Nolan, Bell, Cyber, X-Lite nebo Roof. Sortiment je skutečně široký, a zahrnuje kromě produktů světových jmen také vlastní značku oblečení Spark, které navrhuje v ČR. V kolekci pro rok 2017 nás zaujalo hned několik novinek.

Kapitoly článku

V královéhradeckém motosalonu je začátkem sezóny pěkně plno. Naskladněny tu jsou nové Ducati nebo Suzuki, k testovacím jízdám tu stojí připravené předváděčky, a ve vysokých regálech čeká široký výběr oblečení, přileb, rukavic, bot a dalšího příslušenství.

Značky jako Bell, Nolan, Premier nebo Roof asi není třeba dlouze představovat, ale možná vám tolik neřekne oblečení Spark. Jedná se o českou značku, která design produktů navrhuje přímo v naší republice. Vývoj, střih, funkční prvky a vybavení jednotlivých modelů jsou šité na míru českým poměrům a potřebám konkrétních kategorií jezdců. Spark při vývoji produktů klade důraz na specifika českých podmínek, především různorodého počasí. Na rozdíl od severských států nebo jihu Evropy, kde je obecně stálejší podnebí (ať už chladné a deštivé nebo naopak slunečné) se u nás jezdí za vysokých a nízkých teplot, v suchu i v dešti, a oblečení musí vyhovovat všem místním podmínkám. Tomu odpovídají použité materiály i variabilita produktů značky Spark.

Její kolekce oblečení zahrnuje modely pro různé typy jezdců i styly ježdění na motorce. Jsou v ní jak celoroční komplety pro cestovatele (v pánských i dámských verzích) se speciálními funkčními prvky, komfortními protektory z paměťové pěny, dvěma odnímatelnými vnitřními vrstvami, větracími panely a reflexními prvky,  tak lehčí textilní nebo kožené bundy a kalhoty určené pro krátké jízdy po městě. Nechybí ani kožené dvoudílné kombinézy pro supersportovní jezdce, speciální dámské oblečení se silnější termovložkou a menším množstvím  ventilačních prvků, nebo naopak letní modely bez teplé podšívky. Značka myslí i na rozdílné typy postav, a nově nabízí oblečení ve dvou verzích střihu – slim fit a regular fit.

Samotná výroba se pak realizuje v Asii, kde šije i většina světových výrobců. Některé produkty značky Spark jsme už v minulosti měli možnost vyzkoušet, a letos se chystáme otestovat další. V nabídce firmy Global moto nás však zaujaly i další kousky.

Pánská textilní moto bunda Spark Escape

Prodloužená třívrstvá textilní bunda ve světlém provedení, které zvyšuje bezpečnost jezdce. Svrchní vrstva je z kombinace materiálů Dupont Cordura, Airdura a Dubby, uvnitř jsou použity materiály polyamid, taffeta, thermomix a membrána Reisa. Součástí výbavy jsou vyjímatelné CE protektory ramen, loktů a zad, vyjímatelná vodní membrána, vyjímatelná teplá vložka, dotahování v pase a dvojité stahování rukávů, velká kapsa na zádech, ventilace na ramenou, hrudi, rukávech a zádech, strečové panely v oblasti loktů, posuvné dopínání krku, vnitřní nepromokavá kapsa,
bederní a obvodový zip na spojení s kalhotami a příprava na sluchátka MP3 a mobilního telefonu. Cena 4 990 Kč

Pánská textilní bunda Spark Aero

Stylová pasová bunda vhodná především pro horké dny, ale díky vyjímatelné softshellové vestě perfektně ochrání i za sychravého počasí. Bunda disponuje odnímatelnými panely pro maximální ventilaci a pohodlí při jízdě. Je vybavena kvalitními zipy YKK, reflexními prvky 3M, systémem dotahování rukávů, kompletní sadou protektorů a třemi velkými kapsami. Cena 4 290 Kč včetně DPH.

Pánská textilní moto bunda Spark Hornet

Sportovní pasová textilní bunda Spark Hornet je tvořena ze tří vrstev, a má samostatně vyjímatelnou klimamembránu a teplou vnitřní podšívku. Množství ventilačních otvorů zajišťuje maximální odvod horkého vzduchu a náporové ochlazování při vysokých teplotách. Protektory z paměťové pěny Viscofoam zajišťují maximální bezpečnost při zachování pohodlí za jízdy. Svrchní vrstvu tvoří kombinace materiálů Dupont Cordura a Airdura. Ve výbavě nechybí kompletní sada vyjímatelných CE protektorů (záda, ramena a lokty) ani vnější karbonové protektory ramen.
100% nepromokavost zajišťují podlepené/zavřené švy, zatímco strečové panely v oblasti rukávů a boků zvyšují komfort. Cena 4 290 Kč včetně DPH.

Kožená bunda Spark Hector

Bunda vhodná na cafe racery a naháče se prodává v kombinaci hnědé/béžové a černé/antracitové barvy. Jedná s o jemnou hovězí broušenou kůži, která je vhodná právě na cruisery a cafe racery. K tomuto modelu se hodí rukavice Crisp, které doplňují design bundy.

 Kožené rukavice Spark Crisp

Pánské kožené rukavice Spark Pilot

Sportovní kožené moto rukavice Spark Pilot jsou vybaveny karbonovým protektorem kloubů, prodlouženým zápěstím s dvojitým zapínáním. Jsou vyrobené z vysoce kvalitní hovězí kůže a díky vnějším švům a dokonale padnoucímu střihu velmi dobře sedí. Na dlani a malíkové hraně je zdvojená kůže, pevné usazení rukavic zaručuje dotahování v oblasti zápěstí a dvojité zapínání.
Cena 2 290 Kč včetně DPH.

 

X-lite X-502

Nová off-roadová přilba, kterou charakterizuje agresivní design a řada moderních technologických prvků, jako je ventilační systém RAF (Racing Air Flow), ultra široký vizor, lícnice se systémem pro nouzové sejmutí přilby po pádu, nastavitelný kšilt s možností prodloužení pomocí přídavného nástavce, interiér z materiálu Carbon Fitting Racing Experience (schodný s modelem X-802) nebo příprava pro připojení Camel Bagu. Cena 10 590 Kč včetně DPH.

Bell MX-9 Adventure

Duální sportovní přilba značky Bell, která je určena jak pro podmínky off-road, tak pro pohodlnou jízdu po silnici. Kšilt lze snadno demontovat, čímž se tato enduro přilba rychle promění v helmu integrální. Přilba s polykarbonátovou skořepinou je vybavena systémem Velocity Flow Ventilation pro maximální odvod horkého vzduchu. Interiér je vyjímatelný a omyvatelný, polstrovaný řemínek má zapínání na D kroužky. Hmotnost 1640 g, cena 6 490 Kč včetně DPH. Nově je na tuto přilbu možnost objednat také samozatmavovací hledí, které stojí 3690 Kč.

X-Lite X-1004

Novinka letošního roku, kterou používá také Policie ČR. Odklápěcí přilba pro náročnější cestovatele se vyznačuje mírně rozšířenou bradovou částí a poskytuje jezdci větší prostor. Dvojitý bezpečnostní systém otevírání brady Dual Action nabízí maximální bezpečnost, a ventilační systém v kombinaci s vyjímatelným a pratelným interiérem z aktivního karbonu zase vysokou úroveň komfortu. Pohodlné nošení brýlí v přilbě zaručují vyjímatelné části výstelky po stranách. Cena 12 990 Kč včetně DPH.

Společnost Nolan Group si hodně zakládá na bezpečnosti, a důkazem toho je také nejlepší Sharp hodnocení (tedy 5 hvězdiček) u většiny modelů. Přilby Nolan a X-lite jsou kromě toho už z výroby připraveny na zabudování značkového interkomu N-com. Jeho hlavní výhodou je, že celý přístroj se zabuduje pod skořepinu, a na vnější straně přilby zůstane jen malý ovladač. Do levnějších přileb je určen model N-com B-5, dražší modely pak mají přípravu na montáž interkomu B-5L s možností instalace integrovaného brzdového světla na zadní část přilby.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Související firma
  • GlobalMoto

    Velkoobchod a maloobchod motocyklového vybavení. Výhradní importér helem Nolan, X-lite, Grex pro ČR a SK Autorizovaný prodejce motocyklů Ducati, Suzuki a CFMOTO. Výrobce české značky moto oblečení oblečení značek Spark, Cyber Gear _______________________________________________________________ ...




TOPlist