yamaha_demo_tour




První fotky nové MV Agusta Dragster 800RR

V Miláně na nás čeká spousta novinek - dalším příkladem může být exkluzivní verze modelu Dragster od MV Agusta, jehož fotky byly v předstihu zveřejněny.

Nová verze s názvem Dragster RR se bude nabízet buď v červeno-bílé nebo červeno-černé barevné kombinaci. Standardem budou drátěná (paprsková) kola Kineo včetně přední vidlice (USD 43 mm) s nastavitelným tlumičem řízení od Marzocchi.
Ve srovnání se standardním provedení bude mít verze RR motor s výkonem vyšším o 12% a točivým momentem vyšším o 6,2 %. (výkon 140 k při 13.100 ot./min., točivý moment 86 Nm při 10.100 ot./min.) Aby bylo dosaženo tohoto výsledku byl přepracovaný airbox, výfukový systém, ovšem hlavní zásluhu na tom má vstřikování, které u modelu RR disponuje dvěma vstřikovači na válec. Suchá hmotnost se oproti základní verzi změnila jenom nepatrně (167 kg vs. 168kg), ale zvýšení výkonu přineslo lepší poměr výkon/hmotnost, který stoupnul z 1,34 kg/k na 1,19 kg/k.
Úpravy doznala také elektronika MVICS (Motor and Vehicle Integrated Control System), která prošla re-kalibrací. Součástí výbavy je plný Ride-By-Wire, čtyři motorové mapy (Sport, Normal, Rain, Custom), osm úrovní trakční kontroly, rychlořazení (Quickshifter). Brzdový systém je vybaven závodním ABS Bosch 9 plus.
Cena byla stanovena na 16.290 EUR

Informace o redaktorovi

Oliver Trembač - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):



TOPlist