globalmoto_duben_nolan




Nová MV Agusta Stradale 800

Italové se vrhli na scénu se svým oblíbeným tříválcovým motorem a nacpali ho kam to šlo. Nová Stradale 800 a Turismo Veloce 800 ve dvou verzích.

Kapitoly článku

Po již zveřejněných novinkách Brutale 800 RR a Dragster 800 RR přichází na řadu další partička osmistovkových motocyklů od této značky. Základem je tříválcový motor, který je vždy naladěn pro danou třídu.

Stradale 800

Cestovní model Stradale 800 má příhradový ocelový rám spojen s plně nastavitelnou obrácenou vidlicí Marzocchi a jednoramennou kyvnou zadní vidlicí. Základem je již zmiňovaný tříválcový motor, který vyprodukuje ze svého srdce 115 koní v 11 000 otáčkách. Podvozek byl zcela nově vyvinut jen pro tento model a jeho rozvor je 1460 mm, sedlo je potom 870 mm nad zemí. Nádrž pojme 16 litrů benzínu, postranní kufry nabídne výrobce již v základu.
Balíček elektronických systémů zahrnuje: plyn ride-by-wire se čtyřmi palivovými mapami, kdy z maximální Sportovní mapy můžete ubírat přes mapu Normal, ta má 90 koní a slibuje vyhlazenější reakci plynu až na mapu Rain. Dále tu najdete ABS od Bosche s označením 9 Plus, které mimo jiné umí i zabránit zvedání zadního kola při intenzivním brzdění. Nakonec nesmíme zapomenout ani na systém rychloražení EAS 2.0, který zvládne řadit jak nahoru tak dolů.
Cena je stanovena na 13.990 Euro a vybírat můžete z barevných variací: Red/ Silver, Pearl White/ Aviation Grey a nebo Bronze/ Pearl White.

Turismo Veloce 800 a Veloce 800 Lusso

110 koní a o 15 procent vyšší kroutící moment ve středním poli otáčkoměru oproti svým bratrům Rivale a Brutale. Model nabídne i nový pěti palcový barevný TFT displej.
Jak píše výrobce v tiskové zprávě, tak spotřebu paliva se snažil snížit až o 20 procent a to díky přepínání palivových map, kdy Sportovní 110 koňovou, můžete snížit na 90 koníků u mapy Touring. I zde je možné nastavit poslední čtvrtou palivovou mapu dle svých potřeb, kde k nastavení je točivý moment motoru, omezovač otáček, reakce plynové rukojeti, brzdící síla motoru a samotná reakce motoru. Řidič si může nastavit i kontrolu trakce v osmi úrovních a může být i zcela vypnuta.
Model Turismo Veloce 800 je lehký sportovní cesťáček, který již v základu nabídne spoustu zmíněných elektronických vychytávek, ale i LED světlomety a systém spárování s mobilním telefonem přes Bluetooth. Pokud však chcete ještě něco víc, můžete naskočit na verzi Lusso a vychutnat si tak elektronicky řízené tlumení, měnící neustále kompresi podle povrchu, který aktuálně projíždíte. Navíc dostanete i sadu kufrů o objemu 30 litrů.
Turismo Veloce 800 bude k dostání v barevné variantě Red/ Silver a Silver/ Grey Aviation za cenu 15.990 Euro. Verzi Lusso pak můžete mít v Red/ Silver a nebo Pearl White/ Grey Aviation za 18 990 Éček. Zmiňované modely budou k dostání od začátku roku 2015.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist