globalmoto_duben_nolan




MV Agusta Superveloce v roce 2020

Loni na podzim všichni očekávali novou čtyřválcovou Brutale, které se také dočkali. Velkým překvapením pak byl krásný koncept Superveloce 800. V tiskové zprávě se tehdy psalo, že by k jeho výrobě mělo dojít v roce 2019, což teď více méně potvrdila továrna na svém instagramu.

Kapitoly článku

Je všeobecně známé, že to Italové s termíny mají takové „volnější“, tady to ale zatím vypadá dobře. Jestliže se mluvilo o zahájení výroby v druhé polovině letošního roku, tak by se první kousky měly k dealerům a novým majitelům dostat během roku 2020, což potvrzuje zpráva z továrny. Na letošní podzimní výstavě se tak můžeme s největší pravděpodobností těšit na sériovou podobu retro závoďáku s nejmodernější technikou. Jak bude vypadat, můžeme akorát hádat, protože příspěvek na sociálních sítích odhaluje jenom siluetu původního konceptu.

Předpokládáme ale, že se od předlohy nebude nijak zásadně lišit. Určitě přibydou zrcátka, blinkry a nevzhledný držák registrační značky s potřebným osvětlením, zcela jistě nebude přední světlo se štítkem žluté, to by neprošlo homologačním procesem a stejné to bude v případě výfuků. Ty jsou očividně otevřené a je velká otázka, jak si s nimi designéři poradí. Stejně velký otazník stále zůstává nad cenou, tu bychom se měli dozvědět ještě letos. Málo to rozhodně nebude a od výsledné cenovky se také bude odvíjet provedení detailů, jako jestli budou na sériovce parádní drátěná kola Kineo, karbonové kapoty nebo epesní víčko nádrže s koženým řemenem.

V koutku duše doufáme, že to nebude jen drahá exkluzivní raritka typu Brutale 1000 Serie Oro, ale že přijde i verze pro „obyčejné lidi“. Tohle bychom rádi čas od času potkávali na cestách a ještě radši bychom se na tom svezli. Základ z osmistovky F3 s výkonem 148 koní dokáže s kapotami inspirovanými dobou minulou určitě pěkně zacvičit.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 36 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
pernik92 přispěl 6 Kč
Ritchy přispěl 6 Kč
masi přispěl 6 Kč
ALLEXXX přispěl 6 Kč
Normik přispěl 6 Kč
zdenjarda přispěla 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist