yamaha_mt09




MV Agusta odhaluje exkluzivní model RVS #1

Italská MV Agusta si založila vlastní, zcela novou divizi Reparto Veicoli Speciali (oddělení speciálních vozidel) a nyní představuje její první produkt. Jedná se o netradiční a poměrně úchvatný stroj RVS #1, mající svůj základ v modelu Dragster 800.

Kapitoly článku

Z Dragsteru se zde zachoval motor - řadový tříválec o objemu 800 ccm nabízí důstojných 150 koní výkonu, dostupných při 12 800 otáčkách za minutu. Některé komponenty se ale oproti standardnímu Dragsteru změnily. Nový je třeba napínák rozvodového řetězu, vačky nebo startér. Titanový výfuk pochází od SC Project. Co se hmotnosti týče, při váze 160 kilogramů je RVS ještě o 8 kilo lehčí, než Dragster.

Za snížením hmotnosti stojí především celá řada detailů a nových dílů, vyrobených z karbonu a titanu. Mnohdy se přitom jedná o naprosté detaily, jako třeba víčka rezervoárů na brzdovou a spojkovou kapalinu. Něco je vyrobeno ručně, něco frézováno pomocí CNC a každému stroji nebude chybět ani titanový štítek s unikátním pořadovým číslem motocyklu.

Ze světa nových technologií si RVS dále přináší LED přední světlo na karbonovém držáku, disponující adaptivní funkcí. Kužel světla se tedy za jízdy upravuje podle rychlosti motorky a její pozice. Aby bylo vidět opravdu za každé situace, disponuje RVS také dvojicí přídavných LED světlometů, ovládaných speciálním přepínačem na pravém řídítku.

Aby toho nebylo málo, vtiskla speciální divize svojí nové motorce i lehký designový nádech ze světa scramblerů. Ten je dodán vyplétanými koly Kineo, obutými do pneumatik Pirelli MT 60 RS.
Exkluzivní RVS #1 se dostane na trh pouze v limitovaném počtu kusů, nicméně konkrétní číslo MV Agusta nezveřejnila, stejně jako předpokládanou cenu. Levné to ovšem rozhodně nebude.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KALUP přispěl -0.5 Kč
novaciny přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist