globalmoto_duben_nolan




MV Agusta nabídne dva modely pro mladé

Pokud vás v kapse hřál pouze řidičák A2, měli jste u MV Agusty smůlu. Její motocykly prostě byly vyhrazeny jen jezdcům s „plným áčkem“. To se ale teď mění a do světa italské ikony už mohou vstoupit i ti méně zkušení piloti od 18 let.

Už o tom Timur Sardarov, nový ruský šéf značky MV Agusta, mluvil v našem rozhovoru, ale v té záplavě informací, týkajících se zejména nových velkých čtyřválců, to mohlo zapadnout. Oproti všem předpokladům není šest-sedm-pětka zdaleka mrtvá, ovšem v Brutale bude osmikilo…
Pro držitele řidičáku A2 tedy budou k dispozici dva stroje: supersport F3 675 a naháč Brutale 800. Nedivíme se, že to Italové udělali právě takhle. Oba motocykly jsou čistou esencí téhle značky, ef-trojka bude jednoznačně pro radost, Brutalka zase praktická záležitost. Vybrány byly tyto základní modely i kvůli ceně, přeci jen to má být vstupní brána pro trochu movitější začátečníky, kteří by rádi vstoupili do rodiny.

Pokud nejste v legislativě zrovna dvakrát kovaní, tak vězte, že udělat motorku pro A2, kde je limit 35 kW, není tak úplně jednoduché, jako když se kdysi dělaly zhůvěřilé kity na 25 kW do 150koňových supersportů. Dnes je pravidlo takové, že držitel řidičského oprávnění A2 může řídit motocykl s maximálním výkonem 35 kW, jenž na tento výkon může být dodatečně seškrcen (což musí být zaneseno v TP) z maximálně dvojnásobného výkonu. Čili původně ta motorka může mít maximálně 70 kW. Pokud se jmenujete MV Agusta a máte nejslabší model Brutale 800, který má výkon 81 kW, musíte vedle něj homologovat ještě další, byť technicky naprosto identický (tisková zpráva o konkrétním způsobu škrcení nemluví, ale tipujeme, že to bude čistě elektronická věc) model, který bude mít 70 kW. Další homologace, další peníze…

A přesně takhle to je v případě těchto dvou nových modelů. Jak F3 675, tak Brutale 800, které jsou určené pro mladé, mají výkon 70 kW a mohou být seškrceny na 35 kW. A pak zase otevřeny, až si uděláte „velké áčko“. Zajímavé je, že od běžné ef-trojky a Brutale tyhle slabší modely nijak nepoznáte. Dokonce i barevná provedení jsou stejná. Supersport F3 675 si můžete pořídit v zajímavé modro-černé se šedým rámem a tradiční červeno-stříbrné, naháč Brutale 800 bude dispozici v těch samých barvách plus ve variantě kombinující světlou a tmavou šedou. O cenách značka nemluví, ovšem pochybujeme, že se budou lišit od verzí s plným výkonem.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 21 Kč od 7 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Normik přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
MarianNR přispěl 3 Kč
SLAY přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Z750 přispěl 3 Kč
medvidek78 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist