yamaha_demo_tour




MV Agusta F4 RC - první fotky a info

S největší pravděpodobností se díváte na reálnou podobu homolgované verze superbiku z Varese. MV Agusta F4 RC sice ještě nebyla oficiálně představena, ale na internet se dostaly první obrázky spolu s částí prezentace, která potvrzuje technické specifikace novinky i její cenu.

Není žádným tajemstvím, že na závodní verzi F4 se letošní sezóny WSBK zúčastní jezdci Leon Camier a Claudio Corti. A protože podle regulí musí existovat také produkční varianta, MV Agusta připravila homologovaný model s názvem F4 RC, což je vlastně odlehčená F4 se silnějším motorem. Odhady hovořily o výkonu 210 koní a hmotnosti 173 kg, ale teď už jsou k dispozici přesnější údaje.
Z prezentace která se dostala na veřejnost vyplývá, že řadový čtyřválec s upravenou hlavou, písty, ojnicí, vačkami, klikovým hřídelem a vstřiky bude disponovat výkonem 212 koní při 13 600 otáčkách a točivým momentem 111 Nm při 9 600 ot. za min. Suchá hmotnost 175 kg také není daleko od očekávané hodnoty. V tabulce je vidět i přímé srovnání s nejbližšími konkurenčními modely. MV Agusta má nad všemi náskok v kolonce výkon, ale nejvyšší je také její cena, která se vyšplhala na na tučných 36 900 EUR, tedy v přepočtu víc než milion korun. Za exkluzivitu se holt platí, a MV Agusta bezesporu mezi exkluzivní značky patří.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist