yamaha_demo_tour




MV Agusta F3 AMG jako oslava spolupráce s Mercedesem

Jak již možná víte, Mercedes-Benz někdy během minulého roku koupil čtvrtinový podíl v italské značce MV Agusta. Už tehdy se začalo mnoho lidí ptát, jestli se chystá německá automobilka s trojcípou hvězdou vyrábět i motorky, a toto by mohla být odpověď.

Koncept F3 AMG, který se představil ve Frankfurtu, Mercedes sice přímo nevyrobil, nicméně motocykl je do určité míry inspirován divizí AMG, potažmo modelem AMG GT. Základem je standardní MV Agusta F3 800, a tedy vybavena tříválcem o objemu 798 ccm a o výkonu 148 koní při 13 000 otáčkách. Motorka disponuje také šestistupňovou převodovkou MV EAS (Electronically Assisted Shift) a hlavně suchou hmotností, která nepřesáhla 173 kilogramů.

V rámci spojení s AMG se motorka zahalila do černožlutého zbarvení, kterému dominuje žlutá barva AMG Solarbeam. To je ta, která se dodává na supersportovní Mercedes AMG GT. Stroj dále dostal černé sedlo se žlutým kontrastním prošíváním a samozřejmě i grafiku AMG/MV Agusta.F3 AMG je tedy nejen ideálním doplňkem k supersportu AMG GT o výkonu 476 koní, ale zejména naznačuje cestu spolupráce, kterou se obě značky do budoucna vydají. Sotva se totiž koncept motocyklu představil na frankfurtském autosalonu, už sklízel vynikající ohlasy a hovořilo se i o limitované edici. MV Agusta by tak mohla do budoucna vyrábět omezené série AMG motocyklů, které by byly předně určeny lidem, hledajícím svým dvoustopým miláčkům ještě jednostopý komplement.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz



TOPlist