husqvarna_svartpilen_801_2




MV Agusta Brutale 675: technické údaje

Po prvních číslech k supersportu F3 675, které byly zveřejněny před několika málo dny, jsou na světě také oficiální parametry jeho klonu bez kapot - nové Brutale 675. Údaje, uvedené na webu výrobce z Varese, hází podle předpokladů rukavici směrem na britské ostrovy.

Kapitoly článku

Nejmenší Brutale disponuje maximálním výkonem 115 koní ve 12 000 ot. za min., tedy  šest koní vyšším než Triumph Street Triple, se kterým byla srovnávána už dlouho před svým odhalením. Rovněž v kolonce nejvyšší kroutící moment najdeme větší cifru u MV Agusty - 71 Nm v 10 600 otáčkách představuje náskok 3 Nm, ovšem dlužno dodat, že Triumph dosahuje nejvyššího výkonu o 800, a špičky krouťáku dokonce už o 1 500 otáček dříve. Díky většímu vrtání a menšímu zdvihu se však motor MV Agusty bude dostávat do otáček o něco rychleji než tříválec Triumphu.
Stejně jako u její supersportovní předlohy, také v případě nové Brutale 675 hraje důležitou roli elektronika. Ani zde nebudou zákaznící ochuzeni o nový paket elektronických systémů MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System), který čítá 4 přednastavené palivové mapy plus jednu čistou s možností vlastního nastavení. Dnes už téměř obligátní kontrola trakce má 8 stupňů citlivosti, ale z dostupných informací zatím není úplně jasné, zda bude v nabídce pro Brutale také příplatkový senzor náklonu, launch control, anti-wheelie control nebo elektronické rychlořazení quick-shift system.
Rám, který kombinuje ocelové trubky s komponenty z hliníkové slitiny, doplňuje vpředu obrácená vidlice o průměru 43 mm, zadní kolo je uloženo jednostranně a odpruženo progresivním tlumičem Sachs. Radiální čtyřpístkové přední třmeny obstarávají dva plovoucí kotouče o průměru 320 mm, vzadu je dvoupístkový třmen a jeden kotouč s průměrem o deset centimetrů menším. Suma sumárum novinka váží 163 kg, k tomu je ale třeba připočítat hmotnost nezbytných náplní.
Už se samozřejmě nemůžeme dočkat, až pozítří spatříme novou Brutale 675 naživo ve stánku MV Agusta na výstavě EICMA v Miláně, a ještě víc jsme zvědaví na první svezení. S malou Brutale bude už podle prvního dojmu minimálně stejná zábava, jako s její větší ségrou, kterou jsme testovali letos. A možná ještě větší.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist