husqvarna_svartpilen_801_2




MV Agusta a Pirelli představily limitovaného Dragstera

Spolupráce tradičního italského výrobce s gumaři pokračuje. Loni na podzim z téhle kolaborace vzešly limitované Brutale 800 RR v designu Pirelli, letos došlo na osmistovkového Dragstera.

Kapitoly článku

Před rokem vznikly speciální barvy u příležitosti uzavření partnerství mezi oběma značkami, letošní speciály oslavují otevření nové prodejny Pirelli P ZERO World v Monte Carlu. Pokud totiž máte dobře zmáknutý marketing a umíte cílit na ty správné zákazníky, může být i otevření „pneuservisu“ velkou slávou. Ono taky když bydlíte v Monaku a potřebujete přezout svoji placatou káru s obřími dvacetipalcovými koly, tak asi nechcete jet do špinavé dílny, kde vám umouněný týpek při přezouvání orve ráfky. Proto Pirelli přišlo s konceptem pneumatikového butiku, kde se bude cítit dobře i ten největší pracháč.

Při čekání na přezutí si mimo jiné bude moci prohlédnout i limitovanou verzi Dragstera 800 RR Pirelli v krásné černo-žluté kombinaci, která je doplněná o decentní šedivou grafiku. Podobně jako u loňských Brutálek, také Dragster nabídne i další barevnou kombinaci a to bílo-modro-černou. Obě verze jsou pak doplněné díly s „bleskem“, čili s dezénem známým z pneumatik Supercorsa SP, jimiž jsou limitované verze vybaveny z prvovýroby. Prvním výrazně obleskovaným dílem je sedlo vytvořené v Castiglioni Research Centre (CRC). Je vyrobené ze dvou druhů materiálu, prošité kontrastní nití a na sedle spolujezdce je vyšitý onen známý dezén.

Když už se ale majitelé těchto limitovaných edic budou něčím chlubit, bude to gumový protektor nádrže a masky. Jeho materiál vyvinuli v Pirelli speciálně pro použití na Dragsterovi a měl by výborně odolávat proti poškrábání, otěru, samozřejmě také všem vlivům počasí a v neposlední řadě i chemikáliím jako je třeba vybryndaný benzin při tankování. Cena ani počet vyrobených kusů bohužel není známý. Brutale v barvách Pirelli se prodává za 19 000 Euro a protože je standardní Dragster oproti své sestřičce dražší, dá se předpokládat cena o několik tisíc převyšující 20 tisícovou hranici.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Indian82 přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Davcoun přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist