globalmoto_duben_nolan




Edice MV Agusta F4 LH44 slaví čtvrtý titul Lewise Hamiltona

MV Agusta F4 je sama o sobě značně exkluzivním strojem, ale jen máloco bude exkluzivní tolik, jako limitovaná edice, omezená na pouhopouhých 44 kusů. Ta vznikla kvůli úspěchům Lewise Hamiltona ve Formuli 1.

Kapitoly článku

Není to koneckonců poprvé, co se Lewis nějakým způsobem postavil právě za stroje od MV Agusta. Už loni slavila italská značka jeho titul speciální edicí Dragster 800 LH44, tehdy omezené na 144 kusů.
F4 LH44 je prakticky novou a do určité míry pozměněnou interpretací verze F4 RC – tedy nejvyšší specifikace F4, připravené divizí Reparto Corse. V praxi se jedná dost možná o nejlepší způsob, kterak se technikou přiblížit k motorkám jezdců WSBK.


Změny pro Hamiltonovu edici tkví zejména ve zbarvení. Celá motorka odívá zářivě rudou barvu s decentní černou grafikou, ze které vystupuje perleťově bílý příhradový rám. Speciálního zbarvení bylo dosaženo použitím barev na bázi inkoustu, lakovaných přes klasický základ.
Edici lze rozeznat také podle speciálního sedla čalouněného do kombinace kůže a Alcantary nebo podle unikátní matice zadního kola, uchyceného letmo k jednoramenné kyvce.


Čtyřválec Corsa Corta o objemu 998 ccm ždíme ze svých útrob plných 212 koní výkonu a 115 Nm točivého momentu, přičemž hmotnost motorky činí jen 175 kilogramů bez náplní. Za nízkou hmotností pochopitelně stojí hromada karbonových doplňků od předního blatníku až po krovku sedla spolujezdce.
Podvozek se sestává výhradně ze špičkových a plně nastavitelných komponentů značky Öhlins. Vpředu se objevují obrácené vidlice NIX 30 s TiN povrchem (nitrid titanu), vzadu tlumič TTX36. Kontrolu trakce zajišťuje jednotka s osmi stupni nastavení a samozřejmostí je přítomnost oboustranného rychlořazení.


Přední kolo brzdí čtyřpístové monobloky Brembo M50 GP, zakusující se do dvojice kotoučů, vzadu je jeden kotouč a čtyřpístový brzdič Nissin. ABS poslední generace disponuje závodním módem, jenž omezí jeho zásahy. Kovaná kola obouvají pneumatiky Diablo Supercorsa SP, které Pirelli nadesignovalo speciálně s logem LH44 a červenými linkami na bočnicích.
Pokud se vám speciální edice podle Lewise Hamiltona líbí, musíte si hodně pospíšit. Motorka totiž vznikne jen v počtu 44 kusů, přičemž každý z nich vyjde na vysokou, ale blíže nespecifikovanou sumu peněz. Jen pro představu, standardní F4 RC vyjde v ČR na 1 100 000 korun a exkluzivní limitka může cenu ještě výrazně pozvednout.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist