yamaha_mt09




Motosalon: příslušenství

K veletrhu Motosalon patří kromě motorek také všechno co se týká motorkářské výbavy. Přilby, oblečení, boty, bezpečnostní prvky, zavazadla, náhradní díly, maziva, kosmetika - to všechno najdete v Letňanech pod jednou střechou. Pojďte se s námi podívat na ty nejzajímavější stánky.

Kapitoly článku

LS2

Kolekce mladé španělské firmy patří už několik let mezi největší a nejpestřejší na trhu - však také katalog LS2 pro rok 2015 má neuvěřitelných 160 stran! Firma má silné zastoupení i v motocyklovém sportu, kde ji letos bude reprezentovat 6 jezdců v Moto GP (smlouvy už jsou podepsány s Yonny Hernandezem a Isaacem Viňalesem). Značka LS2 byla také hodně vidět na Dakaru a nejlepší reklamu jí udělal letošní vítěz Marc Coma. V kolekci 2015 se objevuje několik novinek, které si na Motosalonu můžete prohlédnout, vyzkoušet a rovnou i zakoupit.

4SR

Český výrobce stylového motocyklového oblečení se po šesti letech vrací na českou výstavní plochu. Na stánku firmy 4SR v hale 2 vás čeká spousta novinek, především 4SR kolekce 2015, která je určena pro všechny dokonale oblečené motorkáře.
V nové kolekci najdete například motocyklovou bundu Rowdie Denim Jacket. Jak již název napovídá, bunda Rowdie je vyrobena z odolného denimu a vybavena italskými chrániči Betac splňujícími požadavky nejnovější normy. Na ramenou a loktech je bunda zesílena stylově prošívanou kůží a dokonce jí nechybí ani praktická termovložka. Komu tedy "nevoní" kůže, může ke svým džínám zipem připnout i tuto novou denim bundu.
Prohlédnout si můžete také patentovaný systém uchycení chráničů ve 4SR kevlarových džínsech, na místě je možnost vidět všechny nové modely těchto kalhot, připravovanou dámskou bundu a denim rukavice.
Zajímavým zpestřením je promítání filmu ROAD, který si můžete na DVD rovnou u 4SR zakoupit. V sobotu 7. 3. od 12:45 do 14:00 vás pak ke stánku 4SR zve na svou autogramiádu Matěj Smrž, a v průběhu víkendu se zde potkáte i s Lukášem Peškem.

ABUS

Na stánku německého výrobce motocyklových zámků ABUS si můžete ověřit kvality zámků na motorku ABUS a seznámit se s novinkami pro rok 2015 i celou modelovou řadou. K vidění jsou tu řetězové zámky, „U“ zámky, zámky na kotoučové brzdy nebo třeba řada zámků Steel-O-Flex a kotvy do země.
Novinkou v nabídce je kotoučový zámek s alarmem Granit Detecto 8077 v oranžovém provedení, dosud dodávaný ve žluté a černé barvě. Zámek váží 880 g a je opatřen praktickým pouzdrem pro snadnou přepravu zámku. Díky pohybovému 3D čidlu se spouští alarm nejen při pokusu o překonání zámku, ale také při manipulaci s motorkou. Zámek má 13 mm silné oko zámku z tvrzené oceli, je vhodný i na čtyřkolky a ATV. Zámek lze pořídit také v kombinaci s řetězem.

2H Moto

Tahle firma se hlavně zabývá vším, co se týká motokrosu, endura a ATV - prostě ježdění v terénu. Přes její e-shop seženete jak díly na motorku, tak věci na sebe.

Datatag

Britský identifikační systém označování motorek, který slouží jako prevence proti krádeži a pomáhá najít majitele odcizeného motocyklu (i po jeho rozebrání a rozprodání na díly), je na našem trhu přesně rok. Za tu dobu si našel důvěru u stovek motorkářů, a díky tomu se úpěšně rozvíjí také spolupráce českého zastoupení firmy s Policií ČR. Na stánku Datatag - kde vám názorně předvedou funkci systému - se můžete setkat se zajímavým hostem. Specialista Vince Wise z Datatag UK má dlouholeté zkušenosti v oblasti krádeží a pozměňování identifikačních znaků motocyklů. Dříve než přišel do firmy Datatag pracoval 31 let u různých sborů britské policie, a to převážně v oblasti vozidel. Vince je v členem představenstva evropské větve asociace  IAATI (The International Association of Auto Theft Investigators) a spolupracuje s Interpolem, kde působí jako školitel v oblasti prevence kriminality, zabezpečení a identifikaci kradených vozidel.
Identifikačním systémem Datatag se kromě motorek dají zabezpečit také auta, stavební stroje, jízdní kola a prakticky veškerý cenný majetek.

Fiala Motorsports

Jestli patříte mezi střelce, co se rádi proletí po okruhu, neměli byste minout stánek agentury Fiala Motorsports. Ono to ani dost dobře není možné, protože skupinku hostesek v policejních "uniformách" prostě nemůže nikdo přehlédnout. Termíny a ceny okruhového ježdění najdete také na webu.

Globalmoto

Hned po vstupu do haly 2 se zastavte na stánku hradecké firmy Globalmoto a přijďte si prohlédnout všechny novinky z jejího bohatého sortimentu. Najdete tu například všechny dovážené modely přileb Bell, Roof, Cyber, Premier a Xpeed - a to ve všech barvách a velikostech. Velkou část stánku zabírá oblečení Spark, doplněné nabídkou motocyklových bot Askew a rukavic Kore.
Nás zaujala přilba Bell Qualifier, která kombinuje pověstnou kvalitu značky s příznovou cenou, nebo nová enduro přilba MX9 Adventure s možností variabilního použití pro jízdu po silnici i v terénu. Novinkou na trhu jsou také retro přilby Premier Trophy a kompozitové integrálky Touran, z oblečení pak dvoudílná kombinéza Spark a pěkná kožená bunda Mike z matné kůže, ke které se dodávají i kalhoty ze stejného materiálu.

Geneze

Na stánku zlínské firmy Geneze se můžete podívat na kvalitní finské motocyklové oblečení Rukka nebo skvělé německé přilby Schuberth, které do ČR dováží. Hlavní novinkou je otevřená přilba Metropolitan 1, která se řadí stejně jako značka Schuberth mezi absolutní světovou špičku - ať už jde o kvalitu zpracování, použité materiály nebo design. Při rostoucí popularitě café-racerů, klasických motocyklů a skútrů najde široké uplatnění, které dále zvyšuje její variabilita. Přilba se dá používat jak s dlouhým plexi, tak i bez něj - pouze se sluneční clonou. Bude se prodávat ve třech barvách: matná šedá, matná modrá (12tis. Kč) a bílá (11tis. Kč). Přilba by měla být k dispozici v druhé polovině března.
Další novinkou pro sezónu 2015 je nová C3 Basic, která nahrazuje stávající model C3. Oproti vyšší verzi C3 PRO potěší hlavně nižší cenou 11.000,- Kč.

Hotel zum Pinzger

Hotel zum Pinzger v rakouském regionu Zillertal je členem klubu motorkářů a turismu MOHO, který patří mezi první ligu hotelů se specializací na motorkáře. Tím se zavazuje zaručit nejvyšší kvalitu v oblasti ubytování, a hlavně servisu a služeb pro motorkáře. To znamená, že perfektně postaráno bude nejen o vás, ale také o váš stroj. K dispozici je tady vybavená garáž, pro ubytované hosty pak mají připravené trasy na vyjížďky a zájemci mohou dokonce využít služeb průvodce. A protože majitel je také motorkář, můžete se spolehnout, že dokonale zná vaš potřeby a přání. Zastavte se na stánku v hale 3, domluvíte se tu i česky.

Interphone

Elegantní bílý stánek v hale 2 prezentuje jako hlavní část sortimentu bezdrátové Bluetooth interkomy do přileb, konkrétně jejich aktuální řadu MC. O kvalitě zpracování a uživatelské přívětivosti těchto italských přístrojů nejlépe vypovídá skutečnost, že model F5 byl magazínem webbikeworld.com vyhodnocen jako nejlepší interkom roku 2014. Pro letošní rok firma přichází s novou sadou Off Road, která je přizpůsobena k použití při jízdě v terénu. Novinka vychází z modelu F5, který má v zájmu co nejjednodušší obsluhy jednoduché menu a díky tomu je také podstatně levnější.
Užitečným pomocníkem na cestách jsou záložní zdroje elektrické energie, označované jako powerbanky. Mít v kapse rezervní baterku na dobití telefonu nebo navigace je skvělá věc. S powerbankou PWB Starter můžete nejen doplnit energii do svých přístrojů, ale díky dostatečně vysoké kapacitě může posloužit také v případě, že se vybije akumulátor ve vaší motorce. S přiloženými kabely totiž může posloužit k nouzovému nastartování motoru.
Dalšími zajímavými produkty značky Interphone jsou motocyklové držáky-pouzdra na nejnovější modely telefonů a tabletů, přídavná LED světla a další prakttické doplňky.

MBW

Značka MBW prezentuje kromě každoroční nové kolekce oblečení také jednu zásadní novinku - vlastní přilby MBW. Řada integrálních přileb byla vyvinuta ve spolupráci s německou vývojářskou firmou, a pro začátek zahrnuje čtyři modely: Mania Torro, Mania Black Matt, Miku Divino a Miku Black Matt.

Megamoto

Firma Megamoto je oficiální importér motopneu Michelin do ČR a na jejich stánku na konci haly 2 najdete výběr těchto pneumatik. Navíc jsou také oficiální dovozci motořetězů Afam a baterií Nitro a Shido do ČR. Většinu zboží mají skladem a ihned k dodání. Provozují také motoservis, kde Vám poskytnou profesionální služby včetně diagnostiky, ultrazvukového čištění dílů a pneuservisu.

Motozem

Návštěvníci stánku v hale 3 se mohou těšit na novinky 2015 od značek RSA a Revit. Například kombinéza RSA Dakar bude letos dostupná také v modré a červené variantě a v dámském provedení. Firma Motozem také rozšířila nabídku produktů značky Revit a kromě toho se může pochlubit největšími skladovými zásobami.
K vidění jsou také sportovní pohodlné kombinézy od značky Tschul, vyrobené z kvalitní hovězí kůže.
Na stánku, kde se prezentuje největší prodejna v Moravsko-slezském kraji (a v nové sezóně dojde ještě k jejímu rozšíření) tradičně můžete zakoupit stylová trička "žijeme motorkama".

Nokamoto

Hradecká firma je v motobranži známu především jako dovozce přileb SHARK. Z vystavené kolekce 2015 nás zaujal nový model Skwal (významově ve francouzštině se jedná o druh malého žraloka), první přilba na trhu s integrovaným LED osvětlením.
Další značka, která je pro Nokamoto premiérou je BAGSTER - výrobce motocyklových zavazadel (batohy, tank-bagy, seat-bagy, boční brašny) a dále potahy nádrží a sedel motocyklů a skútrů. Ty se vyvíjejí a vyrábějí přímo ve Francii podle požadavku zákazníka, a vy si je můžete prohlédnout na nastrojeném motocyklu Honda CB1000R.
Poměrně nedávno firma Nokamoto přidala do sortimentu také oblečení BERING a SEGURA, přičemž BERING je zaměřen především na textilní oblečení s použitím pro dlouhodobé cestování, každodenní použití, městský styl, zatímco SEGURA převažuje v nabídce koženého oblečení výhradně ve retro stylu 70-tých let. Dlouholetými stálicemi jsou naopak značky CLOVER a FALCO. Novinkami u Cloveru jsou textilní dlouhé bundy GTS Airbag, Ventouring Airbag, Savana a Scout (to vše i v dámském provedení),  kalhoty Light-Pro a rukavice RS-7.
Falco má nové cestovní boty AVANTOUR a také spoustu tenisek a kotníkových bot, které jsou momentálně v kurzu. Dámským botičkám s poetickým názvem Kamila vaše drahá polovička určitě neodolá.

Krejčovství Buttig - Opravy motooděvů

V Letňanech můžete vybírat nejen z nových kolekcí motooblečení, ale také třeba zjistit, jak by se daly renovovat vaše stávající kožené či textilní motohadry. Když je přinesete na stánek krejčovství Buttig, rovnou na místě vám řeknou zda oděrky, prošoupaná místa nebo roztržené švy půjdou opravit. Kromě oprav motooděvů tady nabízí také čištění či dobarvování kůže, výměny zipů a další drobné vysprávky. Tak proč hned vyhazovat bundu do popelnice, když jí stačí pár stehů?

PSí

Hlavním mottem českého výrobce je: Poznej změnu - motooblečení na míru. Na stánku v hale 3 se firma PSí Hubík samozřejmě prezentuje hlavně novinkami 2015, mezi které patří například pánská kožená bunda Simon, pánská jednodílná kombinéza Masaryk nebo dámská dvoudílná kombinéza Tinity Lady. Z textilu to pak jsou dámská bunda Merilyn, pánská bunda Gary nebo dámské kalhoty Rose.
Specialitku v oblasti technologií - tisk do kůže - uvidíte na fluo žlutočerné kombinéze, kterou si v designéru navrhl jeden z kreativních zákazníků a firma PSí jeho parádní nápad dokonale proměnila v realitu. Kompletní nabídku najdete také na novém webu značky, objednávat můžete přes nový e-shop a dění kolem firmy dokumentuje PSí Blog.

Rutan

Společně s padacími protektory, CNC páčkami, brzdovými kotouči, přepákováním a dalším drobným příslušenstvím najdete na stánku v hale 3 také prodejní bod firmy MOTOFORZA (kapotáže a karbonové doplňky). Na sortiment firmy Rutan a Motoforza je po celou dobu výstavy sleva 10%.
Jako spoluvystavovatel tu je pak firma PARTS DEPOT, která prezentuje originální i neoriginální náhradní díly na motorky, které můžete zakoupit v jejich eshopu. Navíc můžete také vybírat z oblečení a doplňků.

Shima

Firma KM BIKERS z Havířova odprezentovala značku Shima, kterou výhradně zastupuje v ČR. Jsou to především rukavice na všechny katagorie motorek - od sportovních hi-tech modelů s plastovými chrániči - mezi ně patří i novinka ST-2, až po nový retro model Caliber, který se ideálně hodí na café-racera. Nabídka rukavic je skutečně pestrá a dobře si v ní budou vybírat i motorkářky, protože hodně modelů se vyrábí v pánských i dámských velikostech.
Sortiment značky se letos rozšířil o motorkové džíny, které na Motosalonu můžete také vidět. Rifle jsou vybavené kvalitními chrániči Sas Tec kategorie 2. Jedná se tedy o kvalitní kalhoty na motorku navíc s teflonovou úpravou proti vodě.
Nová kolekce stylových kotníkových bot přijde na trh krátce po výstavě.Více najdete na webu dovozce.

Sumoto

Brněnská firma Sumoto se specializuje na zavazadla a další cestovní doplňky SW-Motech, kryty rukojetí Berkbusters a řetězy Regina. Na jejím stánku v hale 2 můžete vidět například nové hliníkové kufry SW-Motech TRAX Adventure, ale i řadu dalších produktů z nabídky. Kompletní sortiment pak najdete na webu, který zároveň funguje jako e-shop.

Touratech

Doplňky na cestovní endura včetně některých novinek 2015 vystavuje také Touratech v hale 3, a na jejím stánku nechybí ani nové přilby Touratech Aventuro, oblečení Companero, Klim, Stadler a další a vybrané motocyklové navigace GPS.
Přímo na místě je na prodej lifestylové oblečení z nové kolekce Touratech, Dakar® by Touratech a také vlastní trička a mikiny Touratech CZ 2015 série „Made for Adventure“.
Stánek zdobí dakarský speciál Ondřeje Klymčiwa a Ondra sám bude celou sobotu k dispozici na podepisování plakátů. Současně s ním bude na stánku Touratech i další dakarský závodník a mnohonásobný mistr republiky a mistr Evropy Zdeněk Gottvald. Oba budou mít besedu o Dakaru na hlavním podiu v sobotu.
V neděli budou hosty Jan Révai, Pavel Liška, Egon Kulhánek a další tvůrci televizního seriálu Moto Cestou Necestou, kteří představí letošní projekt z Jižní Ameriky. V 10 hodin v neděli budou mít na hlavním podiu promítání a besedu, na stánku Touratech bude následovat autogramiáda.
Na výstavě se oficiálně představuje také nový marketingový projekt pro letošní rok – výroba motopořadů, zaměřených na adventure a dálkové cestování. Firma Touratech CZ začala točit, dabovat a publikovat video pořady – nejen o tom, co dělá, ale také jak používat to či ono, jak si poradit na cestách s tím či oním problémem, jak třeba i zařídit na nějakou dobrodružnější cestu potřebné karnety, víza… atd.
Videa jsou publikována na tomto odkazu, úvodní díl najdete zde.

Y shop

Rozsáhlá expozice Y shopu se letos rozrostla o dalších 24 m2, a velká část prostoru je věnovaná prémiovým doplňkům značky Rizoma. To si můžete prohlížet jak ve vitrínách, tak i přímo na motocyklech. Vystavené modely BMW R nineT a Yamaha MT-09 se díky doplňkům změnily skoro k nepoznání.
Ke standardnímu sortimentu na stánku Y Shop patří přilby Arai, oblečení Held, pneumatiky Pirelli a další potřeby pro motorkáře a motorky, které najdete také na webu.

Wemoto

Firma Wemoto nabízí náhradní díly na motocykly, skútry a čtyřkolky mnoha evropských, japonských i amerických výrobců. Na jejím eshopu najdete součástky jako jsou brzdové destičky, hadice, kotouče, řetězy, baterie, zrcátka, lanka, výfuky, gufera, těsnění motoru a mnoho dalších náhradních dílů. Také se zabývají výrobou brzdových a spojkových pancéřovaných hadic od britského výrobce HEL.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist