yamaha_demo_tour




Motosalon 2017 se vydařil, přišlo 56 tisíc návštěvníků

Symbolický začátek letošní motorkářské sezóny, výstava Motosalon, je minulostí. Osmý ročník mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení se konal o uplynulém víkendu v pražských Letňanech, kam se podle prvních odhadů přišlo podívat více než 56 000 lidí. Největší nápor zažilo letňanské výstaviště tradičně v sobotu, kdy dorazilo téměř 26 000 motocyklových fanoušků.

Letos poprvé obsadil Motosalon v Praze celkem 4 haly. Na ploše 16 600 metrů čtverečních se veletrhu zúčastnilo celkem 132 vystavovatelů s 271 značkami. Vůbec poprvé na Motosalonu vystavovaly všechny velké značky, které působí na českém motocyklovém trhu. Motosalon je jediným veletrhem, který zaštiťuje motosekce Svazu dovozců automobilů s účastí importérů. 

České veletržní premiéry a novinky

V pražských Letňanech se premiérově představil motocykl FGR Midalu. V současné době patří Midalu svým objemem a výkonem mezi nejsilnější a unikátní motocykly světa. Nechyběla ani nová Jawa 350 OHC, která měla svou premiéru na stánku MotoKenny. Na tiskových konferencích dále prezentovaly své novinky a budoucí plány značky BMW Motorrad a Harley-Davidson. Motorku pro novou sezónu představil i Karel Abraham, který se opět vrací do MotoGP.

Stánek Motorkáři.cz

Výstava Motosalon je pro naší redakci každoročně skvělou příležitostí k tomu, potkat se s vámi - našimi čtenáři a registrovanými uživateli. Letos jsme zaznamenali ještě větší zájem než obvykle, a připravené atrakce měly velký ohlas. Z fotokoutku Smybox si památeční fotku odnesla víc než tisícovka návštěvníků, a podobný počet jsme během čtyř výstavních dnů napočítali v naší malé kavárně, kde prošlo mlýnkem a kávovarem skoro deset kilo kávových zrnek.

Velký zájem vzbudila také vystavená Honda RVF750R RC45, kterou mnozí označili za vůbec nejhezčí motorku celé výstavy. Navíc se návštěvníci mohli potkat na našem stánku se závodníky, kterými byli: Matěj a Kuba Smržovi, Ondra Klymčiw, Martin Krátký, Jakub Kornfeil, Mirek "Sporťák" Frey, Kamil Holán, Ruda Lhotský, Franta Smola nebo Milan Engel a Tomaš Kubiena.

Ohlasy vystavovatelů

Petr Krajča – BMW Motorrad
"S letošní výstavou jsme moc spokojeni, atmosféra byla výborná a návštěvnost velká. Oproti předchozím rokům se podařilo návštěvnost lépe rozdělit do jednotlivých dní, a hlavně ve čtvrtek a v pátek jsme na stánku přivítali velké procento lidí se skutečným zájmem o naše motorky. Víkend tradičně patřil spíše široké veřejnosti, která se přišla na motorky posadit a vyfotit, ale i jejich přítomnosti na Motosalonu si vážíme."

Pavel Heiník – KTM
„Pokud si přijde koupit motorku 10 procent lidí, co nám to tady slíbilo, jsme spokojeni. Jediná výtka asi na nevychované děti, co nám okopávají motorky. Vadí nám, že je rodiče nechají a neusměrní. Jinak jsme byli na výstavě spokojeni."

Dušan Mikeš – Recall
„Potěšila nás návštěvnost. Výstava se nám líbila, jen bychom potřebovali asi trochu větší volnost, ale chápu, že jsou určitá pravidla. Potěšila nás vysoká návštěvnost a myslím, že se podařilo pěkně ji rozložit po dnech."

Petr Hubáček – Honda
„Byla zde fantastická atmosféra a úžasní lidé, kteří měli zájem o naše motorky. Lidi jsou tady úžasní, po celou dobu jsme měli na expozici narváno. V týdnu přišlo více lidí, kteří mají zájem o motorky. Víkend byla zase fantastická atmosféra, lidé se přišli odreagovat, ale vnímáme, že to mohou být naši potenciální kupci. A můžu říct, že letos jsme velice spokojení i s propagací veletrhu."

Karel Caesar – SWM Motorcycles
„Přijeli za námi lidé z celé České republiky. Na Motosalonu jsme letos poprvé a naším cílem bylo podpořit známost značky, dostat se opět lidem do povědomí. Potěšilo nás, že nás starší generace zná, že sem přijeli návštěvníci z celé ČR a také výborná propagace výstavy a ochotný personál BVV. Povedlo se i vyhlášení ankety Motocykl roku."

Michal Fric – Harley-Davidson
„Daří se nám nejenom vystavovat, ale i prodávat, a to je to, co chceme. Návštěvnost byla skvělá a více lidí si chtělo motorku i koupit, za což jsme samozřejmě rádi. Expozice nás stojí peníze, tak potřebujeme vidět, že se nám to vrací. Líbil se nám i sobotní příjezd Harleyářů. Výstava má pro nás určitě smysl, jak díky prodejům, tak i tím, že se značka postupně dostává lidem pod kůži."

Petr Majer – ASKO KC (Kawasaki)
„Už dneska vidíme výsledky naší účasti na Motosalonu. Měli jsme radost z umístění a z většího prostoru. O naši expozici byl zájem, líbil se kamion. Kladně hodnotíme rozprostření návštěvnosti do jednotlivých dní, pro nás byl obchodně nejlepší čtvrtek a pátek, lidi nakupovali a nám se zvedaly prodeje. Také vyšlo počasí, prostě spokojenost."

Miroslav Felgr – FGR Factory
„Všechno se nám líbilo, bylo hodně lidí a měli o nás zájem.“

Miroslav Severa – A Spirit, Yshop
„Lidi nakupovali od drobností pro radost po luxusní záležitosti. Překvapil nás velký zájem o kola, která zastupujeme, ale samozřejmě lidé nakupovali celý náš sortiment. Byli jsme spokojeni."

Jan Kwaczek – Devils wear
„Vyrábíme pouze v ČR, naši klienti se k nám vrací. Jsme maximálně spokojeni, hlásíme skvělé prodeje. Krásná návštěvnost, potěšili nás návštěvníci, kteří za námi přicházeli v našich tričkách. Máme i malou kolekci pro děti, takže je vtipné, jak holčička tak dlouho stojí u růžového trička s lebkou, než přemluví rodiče, aby jí ho koupili."

Laura Marco – Aprilia, Moto Guzzi, Vespa, Piaggio
„Z veletrhu odjíždíme spokojeni s velmi dobrou zpětnou vazbou. Bylo hodně lidí, návštěvnost byla také hezky rozvržená po dnech. Nestíhali jsme doplňovat katalogy. Přišlo i dost lidí z Vespa klubu, které oslovil mimo jiné i herec a vespař David Matásek. To nás potěšilo. Pozitivní bylo, že spousta fanoušků měla skutečný zájem, vyznali se v technice, detailech, přicházeli v tričkách našich značek. Všechno prostě klapalo."

Petr Portužák – Ducati
„Všechno, včetně volby motocyklu roku, se povedlo. Organizačně výstavě není co vytknout. Stánky byly každé ráno uklizené a výstava jako taková byla na vysoké úrovni. Přišlo hodně lidí, prostě spokojenost celkově, velký zájem o motorky. Teď myslím hlavně o novou Multistradu 950. Přijdou sem návštěvníci od rodinných výletů, až po vážné zájemce, kteří chtějí srovnávat motocykly různých značek. Všechno, včetně volby motocyklu roku, se povedlo." 

Eva Hlavatá – Yamaha
„Jsme tady a hlavní je, abychom byli u toho. Jsme spokojení, návštěvnost byla opravdu výborná. Je to super, máme sice v tomto roce jen malý stánek, ale jsme tady. Hlavní je, abychom byli u toho. Máme z Motosalonu už nějaké rezervace na výstavní kusy a prostřednictvím pražského dealera víme, že se lidé po návštěvě jdou podívat na prodejnu a tam už řeší koupi. Nevadí nám ani děti na veletrhu, jsme na ně zvyklí. Pěkný byl také doprovodný program, na který jsem se byla podívat. Hodně lidí tam otestovalo naše skútry. A také se povedlo počasí, i to přispělo k úspěchu výstavy."

Termín příštího Motosalonu, který se koná na výstavišti v Brně, je 8. – 11. 3. 2018.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist