husqvarna_svartpilen_801_2




Motoped - horské kolo s motorem

Milovníci horských kol, pozor! Milujete divoké sjezdy v náročném terénu? Nebaví vás ale pak šlapat zpátky nahoru do těžkého kopce? Právě pro vás je Motoped, neotřelý kříženec horského kola a pit biku.

Řítit se vyskokou rychlostí dolů z kopce hustým lesem mezi stromy, pařezy a kameny je nepochybně vzrušující zážitek. Downhill je stále populárnějším cyklistickým odvětvím. Má však jednu malou nevýhodu - zatímco dolů máte co dělat, abyste to ubrzdili, cestou zpátky na kopec se musíte do pedálů pořádně opřít. Horské kolo je prostě slušná makačka. Ta ale nyní díky Motopedu odpadá.
Motoped kombinuje výhody horského kola a pit biku. V dílně Motopeds Santa Cruz prostě vzali Hondu CRF 50 a na její rám s nádrží, sedlem a motorem osadili kola a přední vidlici z horského kola. Zadní kyvku vyvinuli v Santa Cruz vlastní, hliníkovou s centrálním tlumičem. Kromě 50 ccm motoru z CRFka  může být Motoped vybaven i dalšími čtyřtaktními motory značky Lifan, Takegawa nebo Daytona v kubaturách 70 až 150 ccm, které ve spojení s lehkou konstrukcí kola poskytnou dostatečný výkon, aby odvážného jezdce vyvezly zpátky na kopec. S Motopedem se cyklista nemusí vůbec lopotit - dolů pořádný sešup, nahoru pohodlně s motorem! Jen nesmí dojít benzín, to se pak ke slovu dostanou klasické pedály a pěkná dřina...

Motoped v akci z kopce i do kopce lze vidět v následujících videích:

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Více informací (a případnou objednávku) můžete získat na www.motopeds.com.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (27x):



TOPlist