husqvarna_svartpilen_801_2




Motocykl a Bohemian Custom Bike 2013

Souběžně s výstavou Motosalon začíná přesně za týden také konkurenční Motocykl v pražských Holešovicích. Jeho součástí bude 9. ročník soutěžní výstavy motocyklových staveb a přestaveb Bohemian Custom Bike a pokračování se dočká i Airbrush Art Festival. Co na nás letos čeká?

Jedním z hlavních vystavovatelů na Motocyklu je tradičně firma  Moto Italia - dovozce motocyklů značky Ducati. Kromě toho, že do Holešovic přiveze kompletní modelovou řadu včetně aktuálních novinek, věnovala cenu do soutěže. A není to cena ledajaká - vyhrát můžete Ducati Monster 696 Anniversary ze speciální edice k 20. výročí modelu Monster hodnotě více než 200.000,- Kč. Stačí přijít na výstavu, odeslat kód ze vstupenky esemeskou za 6 korun a doufat, že se na vás usměje štěstí. Na stánku Ducati si kromě výročního Monstera můžete prohlédnout mimo jiné novou Multistradu 1200 (ve verzi Pikes Peak a Granturismo), 1199 Panigale v bílé barvě, Diavel v nových barvách, Monster Diesel nebo novou 848 Evo Corse. Na nový Hypermotard si ale našinec musí počkat až do 22. března, kdy se v klubu MeetFactory koná jeho slavnostní přivítání v ČR s příznačným názvem Hyperparty.
Exkluzivních značek v sortimentu firmy MR43 pořád přibývá, a tak její stánek bude mít letos zas o něco větší rozměry než minulý rok. Však se na výstavní plochu musí poskládat celá modelová řada amerických motocyklů Victory, čtyři italské krasavice značky Bimota včetně nejnovějších modelů DB11 a DB12, a k tomu takové lahůdky jako Breganze SF750, Indian Roadmaster, nebo Norton Comando 961 Sport. Vedle těchto skvostů si můžete prohlédnout motooblečení značek Revit či Belstaff, nebo přilby Blauer, Davida a Billtwell.
Italskou značku Husqvarna zastupuje na našem trhu firma Motoprestige, a jejími hlavními taháky budou na výstavě Motocykl nové šestsetpadesátky Terra a Strada. Jako dealer firmy Suzuki bude Motoprestige vystavovat také sortiment těchto japonských motocyklů.
Chybět nebude ani přehlídka špičkového italského designu v podobě celé modelové řady motocyklů MV Agusta, včetně nové tříválcové Brutale 800, modernizovaných čtyřválců Brutale 1090, 1090R a 1090RR, nebo úchvatné F4.   
Harley-Davidson oslaví 110. výročí nejen v Letňanech, ale také v Holešovicích, kde firmu bude reprezentovat pražský dealer ze Šalamounky a také H-D Club Praha, který zve do klubového stánku na prohlídku historických i současných motocyklů legendární americké značky.
Zelené Kawasaki bude v Holešovicích prezentovat dealer z nedalekého Bubenče, firma Atila Sárkány SA - Moto - Kolo.
Na výstavě Motocykl 2013 nebudou chybět ani tradiční čtyřkolky,  a konkrétně se můžete přijít podívat na novinky značek Access, Arctic Cat, Goes, Linhai, Masai, Polaris, Journeyman a SMC.

Doplňky

Z kategorie příslušenství stojí za pozornost bombastický výprodej bot Diadora, který připravuje výhradní zástupce značky pro ČR, firma Paolo. V jejím výstavním a prodejním stánku můžete zakoupit motocyklové boty Diadora za historicky nejnižší cenu, přičemž v nabídce budou jak vybrané silniční modely, tak i boty na motocross, enduro a supermoto.
Levně nakoupit můžete také na stánku brněnské firmy  Bonmoto. Výprodej za výhodné ceny se chystá na oblečení značek Icon, Kenny, BLH či Furygan, a s velkou slevou zakoupíte v Holešovicích také přilby HJC. A kdybyste si u Bonmota náhodou nic nevybrali, můžete alespoň pohovořit s kaskadérem Martinem Krátkým.
Cominvest CZ bude na společném stánku s firmou Scooters vystavovat zboží několika značek: německou moto a autokosmetiku Autosol, švédské motocyklové a zimní oblečení Halvarssons, Jofama a STR a italské helmy Vemar. Za pozornost stojí informace, že všechny produkty Autosol budou na Motocyklu předváděny v praxi, a pro všechny návštěvníky jsou připraveny vzorky vybraných výrobků zdarma.
Touratech má letos připravenou historicky největší expozici za dobu působená na českém trhu. Na jedné ploše bude prezentována celá šíře záběru firmy, a to především na nastrojených motorkách. Chybět nebude ani tradiční kinosál, kde poběží během celého dne promítání cestovatelů z různých expedic a akcí. Kromě zboží Touratech budou na stánku k vidění produkty značek Rukka, Klim, Stadler, Dane, Companero a Tractive.

Sport

Na veletrhu Motocykl 2013 bude návštěvníkům k dispozici originální závodní box týmu ProRace, který je permanentním účastníkem Mistrovství světa Supersport, kde startuje s maďarským světovým šampiónem Gaborem Talmacsim. Další box na výstavu Motocykl 2013 zapůjčil tým trojnásobného vítěze hořických zatáček Jirky Brože a nový tým Honzy Halbicha, který se připravuje na svůj vstup do světového poháru FIM Superstock 1000.
Z vystavovaných motocyklů se můžete těšit mimo jiné na stroj Kawasaki Ninja ZX-6R týmu Intermoto PonyExpres, který v Mistrovství světa Supersport letos startuje se Španělem Davidem Salomem a Italem Lucou Scassou. Stejný stroj bude vystaven také v boxu Jirky Brože. Dalším japonským závodním strojem bude supersport Honda CBR 600RR aktuálního Mistra ČR Davida Látra. Vystaven bude i stroj nejsilnější kategorie Superbike, Yamaha YZF-R1 v historických barvách oslavujících 50 let závodního oddělení tohoto výrobce. Za pozornost by návštěvníkům mohl stát i litrový stroj Kawasaki Ninja ZX-10R Honzy Halbicha, či stroj kategorie Supermoto, se kterým Petr Vorlíček nastupuje do evropského a světového šampionátu.

Stavby

Bohemian Custom Bike není jen statická výstava desítek pěkně nasvícených motocyklových unikátů, ale opravdu barevná, multižánrová show, jejímž středem jsou samozřejmě motocykly a která dokáže udělat i na zimní výstavní akci atmosféru jako někde na motorkářském srazu. Důkazem toho je právě Bohemian Custom Bike, protože 8. ročník by měl být ještě o něco akčnější a divácky atraktivnější. Stroje budou soutěžit v sedmi kategoriích. Na velkém podiu návštěvníci uvidí živé koncerty kapel, módní přehlídky, představování různých motocyklů a novinek, technické workshopy s konstruktéry.

Doprovodný program

Před Průmyslovým palácem budou vystupovat přední čeští kaskadéři teamu Crazy Day, kteří si připravili zábavné vystoupení a exkluzivně pro návštěvníky Motocyklu 2013 předvedou naživo také simulace nejčastějších nehod motorkářů. Sólové vystoupení předvede také nejlepší český stuntrider Martin Krátký. V neposlední řadě se předvede také projekt Míry Lisého - Bezpečně na motorce.

Otevírací doba

čtvrtek 7. března - 10:00 - 20:00 hod.
pátek 8. března - 10:00 - 20:00 hod.
sobota 9. března - 10:00 - 20:00 hod.
neděle 10. března - 10:00 - 17:00 hod.

Vstupné

Základní: 120,- Kč
Zlevněné (studenti, důchodci, ZTP): 100,- Kč
Děti do 10 let, ZTP/P: Zdarma

Web výstavy: www.motocykl-praha.cz/

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist